18 juni

Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie

aandacht18 juni - 7 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Omdat duurzaamheid helemaal hip is moet de wereld vergroenen. Zelfs als u uit eten gaat ontkomt u er niet aan. Dat wordt op 18 juni extra erg, want dan is het namelijk de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie. Tijdens die Dag promoten de Verenigde Naties duurzaamheid in restaurants, en roepen zij eettenten op figuurlijk groener eten te serveren.

De Dag van de Duurzame Gastronomie is onderdeel van de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. Aangesloten lidstaten dienen 18 juni aan te grijpen om restaurants te stimuleren om meer te letten op agriculturele ontwikkeling, voedselveiligheid en biodiversiteit. Daarnaast komen er ook campagnes om het grote publieke meer te wijzen op de mogelijkheden van duurzaamheid in de gastronomie.

Meer informatie is onder andere te vinden op deze website van UNESCO.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie!




Verwante Dagen

Nationale Spekkoekdag
10 mei
Spekkoek is van oorsprong een Indische lekkernij waar veel mensen van houden en echt trots op zijn. Spekkoek mag wat nationalespekkoekdag.nl betreft elke dag van het jaar gegeten worden, maar op $datum zetten ze spekkoek in de spotlights, is de koek een beetje van iedereen en eten we het gezamenlijk.

Internationale Dag van het Bier
2 augustus
Eindelijk. Een Dag waar we echt iets aan hebben. De Internationale Dag van het Bier. De eerste vrijdag van augustus is het raak: goudgele rakkers wegzuipen tot je niet meer kunt.

Internationale Dag van de Hamburger
28 mei
Op 28 mei doen we ons te goed aan een smakelijk onderwerp: de hamburger. Objectief het lekkerste eten ooit: groente, vlees, en met frietjes erbij ook nog aardappelen.

Deze site gebruikt Cookies.