7 oktober

Dag van de Bruine Kroeg

7 oktober - over 121 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 15:24

Dag van de Bruine Kroeg

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Nu de kroegen de coronatijd toch blijken te hebben overleefd, is het tijd de horeca eens goed op te zoeken. En waar doe je dat nou beter dan in die typische Hollandse, wat zeggen we, typisch Amsterdamse sfeer van het bruine café? Daar waar je geld of wie bent niet meetelt, waar het enige licht van een enkel 40W-peertje komt, waar de koperen gokkast in de hoek staat en waar de barman je naam kent. We gaan er speciaal naartoe op de Dag van de Bruine Kroeg, op 7 oktober.

De Dag van de Bruine Kroeg vindt voornamelijk in de hoofdstad plaats. Daar vieren bruine cafés op tientallen plekken in de stad deze Dag. Niet heel uitbundig, maar eenvoudig, zoals het een echte bruine kroeg betaamt. Meedoen aan deze Dag is even eenvoudig als prettig: drink gewoon een vaasje of een fluitje in een van de deelnemende kroegen, of in uw eigen stamcafé.

Daarnaast zijn er in sommige kroegen wel degelijk activiteiten te volgen. Zo is er ergens een jeneverworkshop, kunt u elders biljarten en biedt weer een derde kroegbaas een borrelhap van het huis aan.

Welke kroegen er allemaal meedoen en wat daar te beleven valt, leest u op de website: www.dagvandebruinekroeg.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Bruine Kroeg!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Kokosnoot
2 september
De kokosnoot. Je moet er van houden. Dit hoofdingrediënt van de Bounty is niet alleen populair onder toeristen die met hun luie kont op maagdelijk witte eilanden in West-Polinesië liggen, maar voor veel bewoners in de tropen is de uit de kluiten gewassen walnoot met melk een belangrijke bron van voeding én economisch gewin.

Internationale Dag van de Hamburger
28 mei
Op 28 mei doen we ons te goed aan een smakelijk onderwerp: de hamburger. Objectief het lekkerste eten ooit: groente, vlees, en met frietjes erbij ook nog aardappelen.

Wereld Veganismedag
1 november
November is Wereld Veganisme Maand, en om die in te luiden vieren we op 1 november Wereld Veganismedag. In 1944 werd namelijk in november The Vegan Society opgericht; een organisatie die "advies geeft over manieren om diervriendelijk te leven ten behoeve van mensen, dieren en onze planeet".

7
oktober

7 okt

Eerdere edities:
In 2022: 1 oktober
Deze site gebruikt Cookies.