Nu de kroegen de coronatijd toch blijken te hebben overleefd, is het tijd de horeca eens goed op te zoeken. En waar doe je dat nou beter dan in die typische Hollandse, wat zeggen we, typisch Amsterdamse sfeer van het bruine café? Daar waar je geld of wie bent niet meetelt, waar het enige licht van een enkel 40W-peertje komt, waar de koperen gokkast in de hoek staat en waar de barman je naam kent. We gaan er speciaal naartoe op de Dag van de Bruine Kroeg, op 7 oktober.
De Dag van de Bruine Kroeg vindt voornamelijk in de hoofdstad plaats. Daar vieren bruine cafés op tientallen plekken in de stad deze Dag. Niet heel uitbundig, maar eenvoudig, zoals het een echte bruine kroeg betaamt. Meedoen aan deze Dag is even eenvoudig als prettig: drink gewoon een vaasje of een fluitje in een van de deelnemende kroegen, of in uw eigen stamcafé.
Daarnaast zijn er in sommige kroegen wel degelijk activiteiten te volgen. Zo is er ergens een jeneverworkshop, kunt u elders biljarten en biedt weer een derde kroegbaas een borrelhap van het huis aan.
Welke kroegen er allemaal meedoen en wat daar te beleven valt, leest u op de website: www.dagvandebruinekroeg.nl.
Bakken. Braden. Koken. Roeren. Er een omelet, wentelteefjes of pannenkoeken van maken. In de salade verwerken. Tot een cocktail uitroepen. Op toastjes smeren.
Zonder chocolade hadden wij het al lang opgegeven. IJs, Mars-repen, vla, of gewoon repen, chocolade is één van 's werelds meest geliefde voedselproducten, en dat mag best een eerbetoon krijgen.
Wij mogen na een lange werkdag op de redactie graag een pilsje opentrekken. Maar geef ons alsjeblieft niet dat smerige piswater Heineken of dat onverrijkte Amstel-uranium, want aan dat slootwater hebben we een broertje dood.