Deze Dag, ieder jaar op 10 februari, staat in het teken van dit stuk groente. Die is wereldwijd een ontzettend belangrijke bron van voeding. De peul, of boon, is zeker in derdewereldlanden erg belangrijk voedingsmiddel dat relatief makkelijk te verbouwen is. Het is er dan ook een groot deel van het dieet, zeker ook omdat het hartstikke gezond is.
Tijdens de Dag van de Peulvrucht staan we stil bij hoe belangrijk de peul wel niet is, maar ook wat we gezamenlijk kunnen doen om te zorgen voor een betere en geslaagde oogst in andere landen. Op deze Dag is het de bedoeling om wereldburgers meer te leren over de peul, en hoe belangrijk een goede oogst daarvan is. Dat betekent dat u deze Dag allerlei voorlichting kunt krijgen, maar ook dat supermarkten of boeren zelfbedachte peulrecepten aandragen waar u dan 's avonds tijdens het avondeten van kunt genieten.
U kunt natuurlijk zelf meedoen aan de Dag, bijvoorbeeld door u eens te verdiepen in welke soorten peulen er allemaal te koop zijn er daar zelf eens mee te kokkerellen. Wie weet, misschien vindt u nog eens een lekker nieuw gerecht!
En als u daar geen interesse in heeft, kun u altijd nog kijken op de website van de VN, die de Dag organiseert.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Peulvrucht!
Op 24 maart vieren we sinds 2012 de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs (of European Artisanal Gelato Day), een Dag die door het Europees Parlement is aangeomen om de belangrijke continentale industrie te stimuleren en veilig te houden.
Toegegeven, wij hadden er persoonlijk nog nooit van gehoord, maar volgens de zuiderbuurse toeristenbond is de Geraardbergse mattentaart 'hét bekendste streekproduct van de Vlaamse Ardennen.
Wij mogen na een lange werkdag op de redactie graag een pilsje opentrekken. Maar geef ons alsjeblieft niet dat smerige piswater Heineken of dat onverrijkte Amstel-uranium, want aan dat slootwater hebben we een broertje dood.