10 februari

Internationale Dag van de Peulvrucht

10 februari - 134 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Peulvrucht

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Deze Dag, ieder jaar op 10 februari, staat in het teken van dit stuk groente. Die is wereldwijd een ontzettend belangrijke bron van voeding. De peul, of boon, is zeker in derdewereldlanden erg belangrijk voedingsmiddel dat relatief makkelijk te verbouwen is. Het is er dan ook een groot deel van het dieet, zeker ook omdat het hartstikke gezond is.

Tijdens de Dag van de Peulvrucht staan we stil bij hoe belangrijk de peul wel niet is, maar ook wat we gezamenlijk kunnen doen om te zorgen voor een betere en geslaagde oogst in andere landen. Op deze Dag is het de bedoeling om wereldburgers meer te leren over de peul, en hoe belangrijk een goede oogst daarvan is. Dat betekent dat u deze Dag allerlei voorlichting kunt krijgen, maar ook dat supermarkten of boeren zelfbedachte peulrecepten aandragen waar u dan 's avonds tijdens het avondeten van kunt genieten.

U kunt natuurlijk zelf meedoen aan de Dag, bijvoorbeeld door u eens te verdiepen in welke soorten peulen er allemaal te koop zijn er daar zelf eens mee te kokkerellen. Wie weet, misschien vindt u nog eens een lekker nieuw gerecht!

En als u daar geen interesse in heeft, kun u altijd nog kijken op de website van de VN, die de Dag organiseert.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Peulvrucht!
Verwante Dagen

Wereld Vegetarismedag
1 oktober
Wij zullen u eerlijk bekennen: Wij hebben hier op de FijneDagVan-redactie niet veel op met vegetarisme. Ook niet met vegetariërs in het algemeen. Geitenwollensokkentypes.

Dag van de Gezonde Schoolkantine
21 maart
We worden allemaal een beetje dikker - wees eerlijk, ook bij u kan er waarschijnlijk wel wat vanaf. Is helemaal niet erg, we moeten gewoon een beetje beter opletten op wat we eten.

Dag van de Mattentaart
21 april
Toegegeven, wij hadden er persoonlijk nog nooit van gehoord, maar volgens de zuiderbuurse toeristenbond is de Geraardbergse mattentaart 'hét bekendste streekproduct van de Vlaamse Ardennen.

10
februari

10 feb

Deze site gebruikt Cookies.