Tegelijkertijd als de VN de Dag van de Duurzame Gastronomie organiseert is het werelddag van de Sushi. Uitgeroepen door ene DeMay via facebook en misschien nog wel meer in het nieuws dan Gastronomiedag....
Nou komen we voor een lastige keuze te staan. Moeten we dus technisch gezien duurzame sushi gaan eten vanavond... dat wordt lastig. Toch maar kiezen dan. Wat doet u? Sushi? Of toch maar een vegaburgertje met aardappelen en sla?
Wij zullen u eerlijk bekennen: Wij hebben hier op de FijneDagVan-redactie niet veel op met vegetarisme. Ook niet met vegetariërs in het algemeen. Geitenwollensokkentypes.
Ieder jaar op $datum organiseert de Nederlandse Vereniging van Diëtisten de Dag van de Diëtist, om hun eigen beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Op de Dag zijn door het hele land diverse activiteiten georganiseerd door diëtisten, zoals open inloopavonden of voorlichtingen, maar ook metingen en voedingsadviezen.
Bakken. Braden. Koken. Roeren. Er een omelet, wentelteefjes of pannenkoeken van maken. In de salade verwerken. Tot een cocktail uitroepen. Op toastjes smeren.