Bakken. Braden. Koken. Roeren. Er een omelet, wentelteefjes of pannenkoeken van maken. In de salade verwerken. Tot een cocktail uitroepen. Op toastjes smeren. Vullen met kaviaar. Eierkoeken. Op een broodje gezond. Prefereerbaar eten met bacon, maar u kunt er ook tomaat of paprika ingooien als u een vegetariër bent. Peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden erbij gooien. Of uitjes. Ja, er is veel mogelijk met ei.
Lekker Eieren zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens bijzonder voedzaam en gezond. En u mag er best veel van hebben. Om die redenen is de tweede vrijdag van oktober uitgeroepen tot Wereld Eierdag, of Internationale Dag van het Ei. Eieren zijn immers al sinds jaar en dag een bron van voeding voor velen. Ze zijn goedkoop en, mits u de juiste hoeveelheid kippen kunt houden, vrijwel oneindig in voorraad. Dat, samen met hun hoge vitamine en proteïnegehalte, maakt eieren tot een bijzonder voedsel. Dat geëerd moet worden.
Internationaal Eiercomité Iedere tweede vrijdag van oktober leeft de International Egg Commission (je kunt maar ergens lid van zijn...) dus weer helemaal op over de wonderen van het ovaalgeschapen net-niet-kuiken. Tijdens de Dag wordt er in bijvoorbeeld supermarkten aandacht besteed aan eieren, maar over de hele wereld worden er ook eierfestivals gehouden of van die malle eierlopen.
Recepten De beste manier om aan deze Dag mee te doen is om de avond van tevoren gewoon niet te eten, en dan als ontbijt, lunch, avondeten en natuurlijk tussendoor u alleen maar vol te stouwen met dozijnen eieren. Hier en hier kunt u ideeën opdoen over wat u allemaal met eieren kunt, maar de echte die-hards kopen daar natuurlijk een kookboek voor. Smakelijk!
Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Ei!
Op 28 mei doen we ons te goed aan een smakelijk onderwerp: de hamburger. Objectief het lekkerste eten ooit: groente, vlees, en met frietjes erbij ook nog aardappelen.
Als u het ons vraagt is pindakaas het lekkerste broodbeleg dat er is. Goed, op onze redactie is niet iedereen het daar mee eens, maar over het algemeen kunnen we toch wel zeggen dat pindakaas zowel een klassiekertje is als een modern beleg met veel mogelijkheden.
Als we de bourgondische Limburgers ergens van kennen, naast hun zachte G, dan is het wel hun bekendste lekkernij: de vlaai. De regionale taartachtige snack gaat goed bij koffie en komt in allerlei smaken zoals abrikoos en kers, het is divers (met óf zonder slagroom is allebei lekker!