1 oktober

Wereld Vegetarismedag

1 oktober - over 47 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Wereld Vegetarismedag

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wij zullen u eerlijk bekennen: Wij hebben hier op de FijneDagVan-redactie niet veel op met vegetarisme. Ook niet met vegetariërs in het algemeen. Geitenwollensokkentypes. Geef ons maar een lekker vette hamburger.

Zo'n goed stuk barbecuevlees waar het vet vanaf druipt. Lekker mannelijk. Vlees, veel vlees. Vlees is goed. Maar van de andere kant zijn we wel heel tolerant voor andere meningen. En vegetarisme is immers ook maar een mening. Dus we laten de vegetariers lekker aan hun sojaburgers en tofu knabbelen. Smakelijk, niet voor ons. En toch maken we EEN uitzondering. Op 1 oktober.

1 oktober is het namelijk Wereld Vegetarismedag, of Dag van de Vegetariër, of hoe u het ook wilt noemen. De Dag van het Vegetarisme is eigenlijk de kick-off van een hele maand vol voorgenoemde lekkernijen. Oktober is namelijk de MAAND van het Vegetarisme. Maar zo betrokken zijn we nu ook weer niet. Zeker niet als u bedenkt dat oktober doorloopt in november, en dat dat (bijna expres, lijkt het wel) de Maand van het Veganisme is! Alsof ze het erom doen... 1 november is dan ook de Dag van het Veganisme, en wat het verschil is mag u lekker zelf lezen.

Dan over naar de Dag van het Vegetarisme. Want na dit lange intro zullen we u ook wel even uitleggen wat dat precies is. In feite spreekt de naam wel voor zich. Op deze datum wordt ons verteld wat de voordelen van het vegetarier-zijn inhouden. Het is voornamelijk een altruistische daad: Het moet helpen tegen de megastallen, het is goed voor dierenwelzijn en zo. Hartstikke mooi. Niet voor ons, maar het idee is mooi.

Nu vraagt u zich af wat u allemaal op deze dag kunt doen. Laten we beginnen met het zelf te proberen. Eet die Dag eens geen vlees, maar een lekkere vegaburger of een krop sla. Maar de organisatie raadt u ook aan om eens een rondje te maken langs uw favoriete restaurants en hen aan te raden ook eens vegetarisch te koken. Of probeer uw vrienden en familie om te praten meer aan de dieren te denken. Afijn, de mogelijkheden zijn eindeloos.

U kunt voor meer informatie ook kijken op www.WorldVegetarianDay.org. En smakelijk, he?

Wens iemand een Fijne Wereld Vegetarismedag!
Verwante Dagen

Wereld Tapasdag
16 juni
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.

Dag van het Duitse Bier
23 april
Wij mogen na een lange werkdag op de redactie graag een pilsje opentrekken. Maar geef ons alsjeblieft niet dat smerige piswater Heineken of dat onverrijkte Amstel-uranium, want aan dat slootwater hebben we een broertje dood.

Wereld Nutelladag
5 februari
Nutella is het voedsel van de Goden, het enige broodbeleg dat onze verwende smaakpapillen nog maar een beetje kunnen waarderen, en voor sommige mensen de eerste keus op de vraag "als je één ding mocht eten voor de rest van je leven, wat zou het dan zijn?

Deze site gebruikt Cookies.