We worden allemaal een beetje dikker - wees eerlijk, ook bij u kan er waarschijnlijk wel wat vanaf. Is helemaal niet erg, we moeten gewoon een beetje beter opletten op wat we eten. En laten we daarmee beginnen bij onze kinderen. Tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine, bijvoorbeeld!
De Dag van de Gezonde Schoolkantine is in het leven geroepen door Arron Automatics, een bedrijf dat catering op scholen verzorgt. Arron heeft een programma opgesteld, het 'Fresh'-programma, waarbij gezonde voeding voor schoolkinderen wordt gepromoot. Dat betekent dat opgefokte pubers binnenkort allemaal in een appel bijten in plaats van zich vol te stouwen met kroketten uit de frituur. Het doel laat zich raden: Uiteindelijk moeten alle kinderen aan een gezonder dieet. Ook als pap en mam niet meekijken.
De Dag van de Gezonde Schoolkantine werd altijd iedere derde dinsdag van april, maar vindt dit jaar plaats op 21 maart. Scholen kunnen meedoen aan de Dag door voedingsdeskundigen voorlichting te laten geven, of door in gesprek te gaan met hun cateraar over het aanbod aan gezond eten.
Bakken. Braden. Koken. Roeren. Er een omelet, wentelteefjes of pannenkoeken van maken. In de salade verwerken. Tot een cocktail uitroepen. Op toastjes smeren.
Omdat duurzaamheid helemaal hip is moet de wereld vergroenen. Zelfs als u uit eten gaat ontkomt u er niet aan. Dat wordt op 18 juni extra erg, want dan is het namelijk de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie.
Als u het ons vraagt is pindakaas het lekkerste broodbeleg dat er is. Goed, op onze redactie is niet iedereen het daar mee eens, maar over het algemeen kunnen we toch wel zeggen dat pindakaas zowel een klassiekertje is als een modern beleg met veel mogelijkheden.
21 maart
21 mrt
Eerdere edities: In 2023: 16 maart In 2022: 21 april In 2021: 15 april