1 november

Wereld Veganismedag

1 november - over 41 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Wereld Veganismedag

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

November is Wereld Veganisme Maand, en om die in te luiden vieren we op 1 november Wereld Veganismedag. In 1944 werd namelijk in november The Vegan Society opgericht; een organisatie die "advies geeft over manieren om diervriendelijk te leven ten behoeve van mensen, dieren en onze planeet". Dat betekent dat we op 1 november gaan vechten tegen de bioindustrie, alleen scharreleieren gaan eten en volop aan de tofu en soja gaan!

Informatie is te vinden op www.WorldVeganDay.org, of via de website van The Vegan Society.

Verwante Dagen

Dag van de Cateringmedewerker
17 november
Helaas wordt de Dag van de Cateringmedewerker per 2012 niet meer gevierd. De organisatie  vond namelijk dat één dag wel wat weinig was voor deze beroepsgroep.

Dag van de Gezonde Voeding
16 juni
Samen eten is leuk, samen gezond eten is nog beter. Op 16 juni wordt in Rheden de Dag van de Gezonde Voeding georganiseerd, voornamelijk door de gemeente en een aantal lokale scholen om kinderen te laten zien hoe goed én lekker gezonde voeding kan zijn.

Nationale Dag van de Pindakaas
24 januari
In 2017 is 24 januari uitgeroepen tot Pindakaas Dag. Nou zijn wij bij onze redactie erg verdeeld over pindakaas. De ene zal het nooit op zijn brood smeren, voor de ander is het een delicatesse om groots in te slaan en onmiskenbaar iedere morgen van te genieten.

1
november

1 nov

Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Dag van de Huismeester
Dag van de Huismeester
25 september
Dag van de Thuiszorg
Dag van de Thuiszorg
25 september
Deze site gebruikt Cookies.