Wij mogen na een lange werkdag op de redactie graag een pilsje opentrekken. Maar geef ons alsjeblieft niet dat smerige piswater Heineken of dat onverrijkte Amstel-uranium, want aan dat slootwater hebben we een broertje dood. Nee, de oosterburen, die brouwen pas goed bier. Daar lusten we wel een paar pullen van, en we drinken er extra veel op 23 april, tijdens de Dag van het Duitse Bier.
Niet geheel verrassend komt de Dag oorspronkelijk uit Duitsland, maar vanwege onze goede smaak vieren wij de Tag Des Deutsches Bieren net zo goed. Gelukkig is het niet moeilijk deze Dag te vieren - u fietst gewoon naar de Aldi en drinkt die avond een paar blikken Schültenbrau leeg. Vervolgens probeert u er nog een goed boek bij te lezen, en aan het eind van de avond zult u een geleidehond nodig hebben om uw bed weer te vinden.
Er is overigens een reden waarom we deze prachtige Dag juist vandáág vieren. In 1516 werd op deze datum voor hertog Willem IV het 'Reinheitgebot des Bieres' getekend. Daarin stonden belangrijke zaken geregeld de prijs, maar ook de kwaliteit van het bier, onder andere door de ingrediënten die gebruikt mochten worden voor het brouwen van bier. Die wet geldt tot op de dag van vandaag nog steeds, maar wel in een wat versoepelde vorm. Nou ja, de reden zal ons een worst wezen (wat overigens lekker bij bier smaakt!) - wij drinken er nog eentje op. Proost!
Deze Dag, ieder jaar op $datum, staat in het teken van dit stuk groente. Die is wereldwijd een ontzettend belangrijke bron van voeding. De peul, of boon, is zeker in derdewereldlanden erg belangrijk voedingsmiddel dat relatief makkelijk te verbouwen is.
Op International Anti-Dieetdag mogen we eindelijk eens stoppen met al het goedbedoelde Sonjabakkeren, Montignaccen of net wat er in de mode is op dat moment.
Omdat duurzaamheid helemaal hip is moet de wereld vergroenen. Zelfs als u uit eten gaat ontkomt u er niet aan. Dat wordt op 18 juni extra erg, want dan is het namelijk de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie.