Toegegeven, wij hadden er persoonlijk nog nooit van gehoord, maar volgens de zuiderbuurse toeristenbond is de Geraardbergse mattentaart 'hét bekendste streekproduct van de Vlaamse Ardennen.' We geloven ze op hun woord, en als u deze delicatesse opzoekt op internet ziet u waarschijnlijk dat de Belgen dit niet overdrijven. De lekkernij is zelfs zo beroemd dat hij zijn eigen Dag krijg. 20 april is de Dag van de Mattentaart.
Wat er te doen is tijdens deze Dag laat zich raden. Eet vooral geen ontbijt als u naar deze Dag gaat, want u kunt door heel Geraardbergen heerlijke mattentaart eten. En niet alleen dat! Er zijn ook demonstraties mattentaartbakken en er is een heuse mattentaartoptocht, georganiseerd door wandelclub De Padstappers. Die vindt dit jaar voor de, hou u vast, 35e keer plaats!
Meer informatie? Die is onder andere te vinden op deze website.
Deze Dag, ieder jaar op $datum, staat in het teken van dit stuk groente. Die is wereldwijd een ontzettend belangrijke bron van voeding. De peul, of boon, is zeker in derdewereldlanden erg belangrijk voedingsmiddel dat relatief makkelijk te verbouwen is.
Omdat duurzaamheid helemaal hip is moet de wereld vergroenen. Zelfs als u uit eten gaat ontkomt u er niet aan. Dat wordt op 18 juni extra erg, want dan is het namelijk de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie.
Tegelijkertijd als de VN de Dag van de Duurzame Gastronomie organiseert is het werelddag van de Sushi. Uitgeroepen door ene DeMay via facebook en misschien nog wel meer in het nieuws dan Gastronomiedag.
20 april
20 apr
Eerdere edities: In 2024: 21 april In 2023: 16 april In 2022: 17 april