30 april

Internationale Dag van de Jazz

30 april - 144 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 8 februari 19:18

Internationale Dag van de Jazz

Categorie:
120-headphones Muziek

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Jazz is een unieke muzieksoort. Op het eerste gezicht klinkt het alsof een groep bij elkaar geraapte spelers maar wat aanmoddert, maar de afficionado hoort orde in die chaos. Dat maakt jazz zo uniek en mooi en dat unieke karakter maakt het een perfect onderwerp voor een Dag Van. Die vindt plaats op 30 april.

U zou kunnen denken dat de Internationale Dag van de Jazz is opgericht door muziekverenigingen of jazzbands of festivals, maar nee. Dit is een vrij serieuze Dag die door Unesco in het leven is geroepen. De wereldcultuurorganisatie ziet jazz als een symbool van samenwerking en gezamenlijkheid, en wil juist dat thema centraal stellen op deze Dag.

Dat gebeurt wel met jazz-evenementen over de hele wereld. Iedere trompet- of saxofoon- of contrabasspeler kan meedoen met een groot of klein concert. Er is één hoofdconcert: het All-Star Global Concert in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. U kunt zelf natuurlijk ook meedoen door een Charlie Parker- of John Coltrane-album op te zetten.

Meer informatie is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Jazz!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Muziekvrijheid
3 maart
Niet alleen de pers heeft in sommige landen met censuur te maken, maar ook andere zaken zoals muziek hebben te lijden onder opressieve regimes die vrije teksten nogal eens de kop in willen drukken.

Dag van de Eendagsvlieg
1 maart
Veel van de grootste en fijnste hits aller tijden komen van bands of zangers waar we nooit meer iets van horen. Laten we wel wezen, wat heeft Rick Astley na zijn prachtige meesterwerk nog gedaan?

Internationale Dag van de Platenzaak
15 april
Hoewel moderne apps als Spotify en iTunes onze muziekluistergewoonten radicaal hebben veranderd, missen we het nostalgische element van het snuffelen door bakken vinyl nog wel eens.

30
april

30 apr

Komende Dagen
Wereld Neushoorndag
Wereld Neushoorndag
22 september
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.