5 oktober

Dag van het Muzieksopleidersakkoord

5 oktober - over 108 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20


Categorie:
120-headphones Muziek

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

U heeft er waarschijnlijk net zo weinig van meegekregen als wij, maar op 5 oktober 2020 werd het Muziekopleidersakkoord afgesloten. Dat is een samenwerking tussen leraren en scholen in het muziekonderwijs om hun vakgebied te verbeteren. Ieder jaar wordt de ondertekening gevierd tijdens de Dag van het Muziekopleidersakkoord.

Dat gebeurt dus ook dit jaar. Op die Dag kijken alle betrokken partijen, zoals onderwijsinstellingen en pabo's, naar wat het akkoord hen heeft gebracht en of het zijn vruchten heeft afgeworpen.

Alle informatie daarover, en natuurlijk over het Muziekopleidersakkoord zelf, leest u op websites zoals deze.

Wens iemand een Fijne Dag van het Muzieksopleidersakkoord!
Verwante Dagen

Internationale Muziekdag
1 oktober
De Internationale Muziek-Raad heeft de Internationale Dag van de Muziek uitgeroepen. De eer van deze uitroep komt op naam van Lord Yehudi Menuhin (president van de Raad) en dateert al uit 1975, naar aanleiding van een aangenomen resolutie in 1973 van UNESCO.

Internationale Dag van de Platenzaak
20 april
Hoewel moderne apps als Spotify en iTunes onze muziekluistergewoonten radicaal hebben veranderd, missen we het nostalgische element van het snuffelen door bakken vinyl nog wel eens.

Dag van de Muzikanten
22 november
22 november is de dag van de Heilige Sint Cecilia. Zij is de patrones van de muzikanten, zangers, componisten en dergelijke. Heel veel harmonie-orkesten en fanfares vieren die dag hun "Cecilia" feest, vaak gaat dit gepaard met het opluisteren van een misviering of een tocht op straat van café naar café.

5
oktober

5 okt

Deze site gebruikt Cookies.