17 juni

Dag van de Componist

LET OP: deze Dag is in 2023 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2023 versie van deze Dag.
17 juni 2023 - 400 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 2 januari 18:04


Categorie:
120-headphones Muziek

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Muziekplatform New Music NOW organiseert op 17 juni de Dag van de Componist. De Dag is bedoeld om aandacht te vragen voor muziekmakers van ieder kaliber. Tijdens de Dag zijn er door het hele land muziekevenementen bij te wonen, en op radiozenders en bij openbare plekken wordt er nieuwe muziek gedraaid.

Naast muziekevenementen zijn er ook bijvoorbeeld workshops te volgen met componisten, en er zijn (online) radiozenders die bijvoorbeeld een marathonuitzending houden.

Alle informatie over deze Dag vindt u op de website van New Music Now. Daar vindt u uiteraard ook wat er allemaal te doen is.

Wens iemand een Fijne Dag van de Componist!
Verwante Dagen

Dag van het Muzieksopleidersakkoord
5 oktober
U heeft er waarschijnlijk net zo weinig van meegekregen als wij, maar op 5 oktober 2020 werd het Muziekopleidersakkoord afgesloten. Dat is een samenwerking tussen leraren en scholen in het muziekonderwijs om hun vakgebied te verbeteren.

Dag van de Muzikanten
22 november
22 november is de dag van de Heilige Sint Cecilia. Zij is de patrones van de muzikanten, zangers, componisten en dergelijke. Heel veel harmonie-orkesten en fanfares vieren die dag hun "Cecilia" feest, vaak gaat dit gepaard met het opluisteren van een misviering of een tocht op straat van café naar café.

Internationale Dag van de Jazz
30 april
Jazz is een unieke muzieksoort. Op het eerste gezicht klinkt het alsof een groep bij elkaar geraapte spelers maar wat aanmoddert, maar de afficionado hoort orde in die chaos.

17
juni

17 jun

Eerdere edities:
In 2023: 17 juni
In 2022: 18 juni
Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.