10 januari

Landelijke Aardbeiendag

10 januari - 165 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 15 december 18:53

Landelijke Aardbeiendag

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De aardbei is het lekkerste fruit dat er bestaat. There, we said it. Zonder aardbeien zou eens leven een stuk minder vrolijker zijn, een stuk zuriger. Hoewel de Dag vroeger de derde dinsdag van april plaatsvond, is deze nu al in januari gevierd. En waarom zou die datum dan niet worden uitgeroepen tot de Dag van de Aardbei, die later werd omgedoopt tot Landelijke Aardbeiendag.

Dat vond namelijk een club een samenwerkingsverband van Nederlandse aardbeienaanbidders en boerenorganisaties, bestaande uit Delphy, BVB Substrates en ZLTO. Die vonden dat de lekkere vitaminebom wel een eigen Dag verdiende, dus hebben we nu naast een Komkommerdag en een Chocoladedag ook een Dag van de Aardbei, of de Landelijke Aardbeiendag.

Wat u die Dag moet doen laat zich raden: eten zult u! Haal een verse bak aardbeien op de markt of direct bij de boer, gooi ze in de yoghurt, plemp er een kilo suiker overheen of bak er een taart van. U mag ze uiteraard ook gewoon zo eten. Alles kan, als u maar genoeg geniet van de fruitsoort.

Ook zijn er allerlei activiteiten in het land te vinden. Zo kunt u uiteraard op bezoek bij een aardbeienboer in de buurt, maar er zijn ook cursussen te volgen over het zelf planten van aardbeien. U vindt alle informatie op de website aardbeidag.nl. Smakelijk!

Wens iemand een Fijne Landelijke Aardbeiendag!
Verwante Dagen

Wereld Whiskydag
18 mei
Als je een zware, stressvolle baan hebt, zoals wij hier op de redactie, heb je soms een goede borrel nodig. Na een tijdje voldoet een biertje of twee niet meer, en grijp je dan naar de fles.

Wereld Chocoladedag
13 september
Zonder chocolade hadden wij het al lang opgegeven. IJs, Mars-repen, vla, of gewoon repen, chocolade is één van 's werelds meest geliefde voedselproducten, en dat mag best een eerbetoon krijgen.

Dag van de Tafelbereiding
18 april
Op een doordeweekse dag, als er gewoon een Knorr Wereldgerecht op tafel moet komen, dan gooien we gewoon een mes en vork naast ons bord neer en gaat de pan op tafel.

10
januari

10 jan

Eerdere edities:
In 2023: 11 januari
In 2020: 8 januari
In 2019: 9 januari
Deze site gebruikt Cookies.