Op 28 mei doen we ons te goed aan een smakelijk onderwerp: de hamburger. Objectief het lekkerste eten ooit: groente, vlees, en met frietjes erbij ook nog aardappelen. Eigenlijk kan de hamburger niet Hollandser. De hamburger is een geweldige maaltijd waar je bovendien veel mee kunt variëren. Van kaas tot bacon tot champignons; er zijn tientallen ingrediënten die de hamburger een topmaal maken. Dat mogen we best vieren.
Wereld Hamburgerdag heeft niet echt een oorsprong. De Dag bestaat bij de gratie van sociale media zoals Facebook, waar u 28 mei kunt delen welke burger u naar binnen werkt. Hopelijk wordt het een beetje lekker weer, want er is natuurlijk maar één ding dat de hamburger nóg beter maakt: de barbecue!
Smakelijk! Informatie vindt u ondertussen op Facebook.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Hamburger!
De kokosnoot. Je moet er van houden. Dit hoofdingrediënt van de Bounty is niet alleen populair onder toeristen die met hun luie kont op maagdelijk witte eilanden in West-Polinesië liggen, maar voor veel bewoners in de tropen is de uit de kluiten gewassen walnoot met melk een belangrijke bron van voeding én economisch gewin.
Op een doordeweekse dag, als er gewoon een Knorr Wereldgerecht op tafel moet komen, dan gooien we gewoon een mes en vork naast ons bord neer en gaat de pan op tafel.
Als je een zware, stressvolle baan hebt, zoals wij hier op de redactie, heb je soms een goede borrel nodig. Na een tijdje voldoet een biertje of twee niet meer, en grijp je dan naar de fles.