Zonder chocolade hadden wij het al lang opgegeven. IJs, Mars-repen, vla, of gewoon repen, chocolade is één van 's werelds meest geliefde voedselproducten, en dat mag best een eerbetoon krijgen. Dat doen we op 13 september tijdens Wereld Chocoladedag!
Op die Dag mag het eindelijk: ongegeneerd, onbeperkt, onbeangstigd en ongenadig veel chocolade naar binnen proppen. Calorieën kunnen die dag de klote krijgen, we vieren dan uitgebreid het bestaan van de lekkerste (en gezondste!) smaakmaker met kilo's cacao. Dat is het enige dat u hoeft te doen: op de bank een bak Ben & Jerry's naar binnen werken of uw hoofd onder zo'n kek founteintje houden.
De datum van 13 september is niet geheel toevallig gekozen, want dat is namelijk de geboortedatum van de vleesgeworden Willy Wonka, Mitch Herschey. Die is hier in Nederland wat minder bekend, maar geniet vooral in Amerika bekendheid als de naamgever van de populaire Herschey-chocoladereep. Ach, kan ons de reden ook schelen, we gaan gewoon genieten! Informatie vindt u op Wikipedia.
Tegelijkertijd als de VN de Dag van de Duurzame Gastronomie organiseert is het werelddag van de Sushi. Uitgeroepen door ene DeMay via facebook en misschien nog wel meer in het nieuws dan Gastronomiedag.
We worden allemaal een beetje dikker - wees eerlijk, ook bij u kan er waarschijnlijk wel wat vanaf. Is helemaal niet erg, we moeten gewoon een beetje beter opletten op wat we eten.
De aardbei is het lekkerste fruit dat er bestaat. There, we said it. Zonder aardbeien zou eens leven een stuk minder vrolijker zijn, een stuk zuriger. Hoewel de Dag vroeger de derde dinsdag van april plaatsvond, is deze nu al in januari gevierd.