Zonder chocolade hadden wij het al lang opgegeven. IJs, Mars-repen, vla, of gewoon repen, chocolade is één van 's werelds meest geliefde voedselproducten, en dat mag best een eerbetoon krijgen. Dat doen we op 13 september tijdens Wereld Chocoladedag!
Op die Dag mag het eindelijk: ongegeneerd, onbeperkt, onbeangstigd en ongenadig veel chocolade naar binnen proppen. Calorieën kunnen die dag de klote krijgen, we vieren dan uitgebreid het bestaan van de lekkerste (en gezondste!) smaakmaker met kilo's cacao. Dat is het enige dat u hoeft te doen: op de bank een bak Ben & Jerry's naar binnen werken of uw hoofd onder zo'n kek founteintje houden.
De datum van 13 september is niet geheel toevallig gekozen, want dat is namelijk de geboortedatum van de vleesgeworden Willy Wonka, Mitch Herschey. Die is hier in Nederland wat minder bekend, maar geniet vooral in Amerika bekendheid als de naamgever van de populaire Herschey-chocoladereep. Ach, kan ons de reden ook schelen, we gaan gewoon genieten! Informatie vindt u op Wikipedia.
Als u het ons vraagt is pindakaas het lekkerste broodbeleg dat er is. Goed, op onze redactie is niet iedereen het daar mee eens, maar over het algemeen kunnen we toch wel zeggen dat pindakaas zowel een klassiekertje is als een modern beleg met veel mogelijkheden.
Is er Nederlandser voedsel dan de frikandel? Al 68 jaar geleden werd de frituursnack in Nederland geïntroduceerd en alle berenklauwen, mexicano's en sitosticks ten spijt passen er nog steeds maar weinig snacks beter bij een bord friet als de frikandel.
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.