19 maart

Nationale Pannenkoekendag

19 maart - 222 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 7 maart 16:48

Nationale Pannenkoekendag

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Op Nationale Pannenkoekendag hoef je je niet druk te maken dat je 's avonds spruitjes of broccoli moet eten. Je mag gewoon ongegeneerd pannenkoeken eten! Dat is namelijk een van de lekkerste gerechten voor jong en oud.

Pannenkoekendag vindt plaats op de Dag aan het einde van de Vastentijd. In die tijd mocht je namelijk geen eieren, melk en vetten eten, en dat zit nu net in pannenkoeken. Daarom aten mensen vroeger traditioneel pannenkoeken nadat de 40 dagen vasten af waren gelopen.

De Dag is al langer bekend in landen als Amerika, Australië en Engeland. In Nederland heeft Tefal, in samenwerking met pannenkoekenmerk Koopmans, de Dag georganiseerd. Groot feest is het Pannenkoekendiëet, dat op veel scholen in Nederland gehouden wordt.

Wens iemand een Fijne Nationale Pannenkoekendag!
Verwante Dagen

Internationale Sushi Dag
18 juni
Tegelijkertijd als de VN de Dag van de Duurzame Gastronomie organiseert is het werelddag van de Sushi. Uitgeroepen door ene DeMay via facebook en misschien nog wel meer in het nieuws dan Gastronomiedag.

Nationale Dag van de Pindakaas
24 januari
In 2017 is 24 januari uitgeroepen tot Pindakaasdag. Nou zijn wij hier op de redactie erg verdeeld over dit broodbeleg. De een smeert het hier nooit op zijn brood en rent al weg bij de lucht (en ergert zich kapot aan alle vieze messen in de keuken), voor de ander is dit een ware delicatesse om groots in te slaan.

Wereld Veganismedag
1 november
November is Wereld Veganisme Maand, en om die in te luiden vieren we op 1 november Wereld Veganismedag. In 1944 werd namelijk in november The Vegan Society opgericht; een organisatie die "advies geeft over manieren om diervriendelijk te leven ten behoeve van mensen, dieren en onze planeet".

19
maart

19 mrt

Eerdere edities:
In 2020: 20 maart
In 2019: 22 maart
In 2018: 16 maart
Deze site gebruikt Cookies.