Op Nationale Pannenkoekendag hoef je je niet druk te maken dat je 's avonds spruitjes of broccoli moet eten. Je mag gewoon ongegeneerd pannenkoeken eten! Dat is namelijk een van de lekkerste gerechten voor jong en oud.
Pannenkoekendag vindt plaats op de Dag aan het einde van de Vastentijd. In die tijd mocht je namelijk geen eieren, melk en vetten eten, en dat zit nu net in pannenkoeken. Daarom aten mensen vroeger traditioneel pannenkoeken nadat de 40 dagen vasten waren afgelopen.
De Dag is al langer bekend in landen als Amerika, Australië en Engeland. In Nederland heeft Tefal, in samenwerking met pannenkoekenmerk Koopmans, de organisatie van de Dag op zich genomen. Groot feest is het Pannenkoekendiëet, dat op veel scholen in Nederland gehouden wordt. Alle informatie is te vinden op www.pannenkoekdag.nl.
Bakken. Braden. Koken. Roeren. Er een omelet, wentelteefjes of pannenkoeken van maken. In de salade verwerken. Tot een cocktail uitroepen. Op toastjes smeren.
Als Nederland een nationaal gerecht heeft, dan is het boerenkool. Een goede, stevige maaltijd, gemaakt voor en door de keiharde landarbeiders die hun koolhydraten nodig hebben na een koude dag op het land.
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.
8 maart
8 mrt
Eerdere edities: In 2023: 17 maart In 2022: 18 maart In 2021: 19 maart