8 maart

Nationale Pannenkoekendag

8 maart - 134 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 december 11:10

Nationale Pannenkoekendag

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Op Nationale Pannenkoekendag hoef je je niet druk te maken dat je 's avonds spruitjes of broccoli moet eten. Je mag gewoon ongegeneerd pannenkoeken eten! Dat is namelijk een van de lekkerste gerechten voor jong en oud.

Pannenkoekendag vindt plaats op de Dag aan het einde van de Vastentijd. In die tijd mocht je namelijk geen eieren, melk en vetten eten, en dat zit nu net in pannenkoeken. Daarom aten mensen vroeger traditioneel pannenkoeken nadat de 40 dagen vasten waren afgelopen.

De Dag is al langer bekend in landen als Amerika, Australië en Engeland. In Nederland heeft Tefal, in samenwerking met pannenkoekenmerk Koopmans, de organisatie van de Dag op zich genomen. Groot feest is het Pannenkoekendiëet, dat op veel scholen in Nederland gehouden wordt. Alle informatie is te vinden op www.pannenkoekdag.nl.

Wens iemand een Fijne Nationale Pannenkoekendag!
Verwante Dagen

Wereld Tapasdag
20 juni
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.

Europese Dag van het Ambachtelijk IJs
24 maart
Op 24 maart vieren we sinds 2012 de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs (of European Artisanal Gelato Day), een Dag die door het Europees Parlement is aangeomen om de belangrijke continentale industrie te stimuleren en veilig te houden.

Wereld Malbecdag
17 april
Je kunt jezelf wel 'de beste druif ter wereld' noemen, maar zolang je geen eigen Dag Van naar je vernoemd krijgt is dat natuurlijk een lege term. De enige druif die daarom die titel mag dragen is de Argentijnse malbecdruif, die volgens kenners ook de beste wijn ter wereld oplevert.

8
maart

8 mrt

Eerdere edities:
In 2023: 17 maart
In 2022: 18 maart
In 2021: 19 maart
Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.