25 oktober

Dag van de Vlaai

25 oktober - 40 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Dag van de Vlaai

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Als we de bourgondische Limburgers ergens van kennen, naast hun zachte G, dan is het wel hun bekendste lekkernij: de vlaai. De regionale taartachtige snack gaat goed bij koffie en komt in allerlei smaken zoals abrikoos en kers, het is divers (met óf zonder slagroom is allebei lekker!) en voor iedereen geschikt. Reden genoeg voor de gemeente Maastricht om 25 oktober uit te roepen tot Dag van de Vlaai.

Tijdens de Dag van de Vlaai kunt u niet alleen in de Limburgse hoofdstad, maar overal in de zuidelijke provincie, genieten van echt goede vlaai. Bakkers zoals de wereldberoemde Matthieu Hermans doen eraan mee, maar de Dag draait om meer dan alleen de vlaai zelf. De Dag is ook bedoeld om de Limburgse gastvrijheid te tonen.

Ieder jaar wordt er wel een nieuw extraatje toegevoegd aan de Dag. In 2019 werd bijvoorbeeld een vlaai gekozen als symbool (de kiwibesvlaai, mocht u het zich afvragen), in 2020 was er 'vlaai-merchandise' en in 2021 werd er een vlaaifilter op Instagram geïntroduceerd.

Maar u kunt natuurlijk zelf heel makkelijk meedoen door gewoon een goede punt te eten. Liefst in Limburg zelf - veel steden en dorpen doen eraan mee - maar ook bij uw lokale banketbakker kunt u vast terecht. Zolang het maar niet die fabriekstroep van de Multivlaai is. Smakelijk!

Informatie kunt u vinden op bezoekmaastricht.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Vlaai!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Hamburger
28 mei
Op 28 mei doen we ons te goed aan een smakelijk onderwerp: de hamburger. Objectief het lekkerste eten ooit: groente, vlees, en met frietjes erbij ook nog aardappelen.

Wereld Tapasdag
15 juni
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.

Dag van de Aardbei
11 januari
De aardbei is het lekkerste fruit dat er bestaat. There, we said it. Zonder aardbeien zou eens leven een stuk minder vrolijker zijn, een stuk zuriger. Hoewel de Dag vroeger de derde dinsdag van april plaatsvond, is deze nu al in januari gevierd.

25
oktober

25 okt

Deze site gebruikt Cookies.