1 juni

Wereld Melkdag

1 juni - 24 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 11 juni 12:12

Wereld Melkdag

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Melk, de witte motor, goed voor elk. Melk is één van de belangrijkste, gezondste en meest universele drankjes ter wereld, en dat mogen we best eens vieren. Dat gebeurt ieder jaar op 1 juni, op Wereld Melkdag. Tijdens die Dag staan we niet alleen stil bij hoe belangrijk melk is voor bijvoorbeeld de groei van kinderen of de grote rol die de drank speelt in het voedselproces, maar we kijken ook naar hoe de industrie bijdraagt aan economische groei en duurzaamheid.

Wereld Melkdag is in het leven geroepen door de Voedsel- en Agricultuurorganisatie van de Verenigde Naties. De Dag wordt al sinds 2001 gevierd. Ieder jaar zijn er honderden evenementen te vinden over de hele wereld. Boeren zetten bijvoorbeeld hun stallen open zodat u kunt kijken hoe koeien gemolken worden, en bij lokale diëtisten kunt u tips krijgen over hoe gezond melk kan zijn en hoe u daarmee kunt koken.

Alle informatie is te vinden op www.worldmilkday.org.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Fairtrade
12 mei
Vroeger hadden we alleen Max Havelaar. Dat was retedure koffie of chocolade, maar wel helemaal duurzaam geproduceerd. Toen was dat nog een heel hip merk waarmee je kon laten zien dat je echt wel veel gaf om de minderbedeelden van de wereld.

Dag van de Daadkracht
21 juni
http://www.dagvandedaadkracht.nl/

Dag van de Pastasalade
1 juli
Wij houden best van een goede salade op z'n tijd, want het hoeft heus niet altijd junkfood en vette snacks te zijn. En van alle salades schijnt de pastasalade de absolute favoriet te zijn, want niet voor niets is 1 juli uitgeroepen tot de Dag van de Pastasalade!

Deze site gebruikt Cookies.