18 april

Dag van de Tafelbereiding

18 april - 94 dagen geleden elke 3e donderdag van april
In 2025 op 17 april
Aangepast op 12 oktober 20:20


Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Op een doordeweekse dag, als er gewoon een Knorr Wereldgerecht op tafel moet komen, dan gooien we gewoon een mes en vork naast ons bord neer en gaat de pan op tafel. Maar niet op 18 april. Dan doen we onze tafelschikking volgens de regels: het bestek van buiten naar binnen, het servet goed gevouwen, en de juskom parallel aan de vleesschaal. Het is op die datum namelijk de Dag van de Tafelbereidingen.

Die Dag is in het leven geroepen door tafelbereidingen.nl, voor zover wij kunnen zien een website die voor geld een cursus tafelschikken aanbiedt voor de horeca. De Dag vindt plaats op de derde donderdag van april en is blijkbaar bedoeld zodat horeca een dagje na kunnen denken over de juiste manier om een tafel op te dienen.

Informatie is dan ook te vinden op hun website.

Wens iemand een Fijne Dag van de Tafelbereiding!
Verwante Dagen

Wereld Malbecdag
17 april
Je kunt jezelf wel 'de beste druif ter wereld' noemen, maar zolang je geen eigen Dag Van naar je vernoemd krijgt is dat natuurlijk een lege term. De enige druif die daarom die titel mag dragen is de Argentijnse malbecdruif, die volgens kenners ook de beste wijn ter wereld oplevert.

Dag van de Komkommer
1 juli
Juli is geen hele spannende maand op deze website. Er zijn dan slechts een paar Dagen, slechts een Week en juli is ook al geen Maand Van... Waarom dat is, is ons niet helemaal duidelijk.

Wereld Vegetarismedag
1 oktober
Wij zullen u eerlijk bekennen: Wij hebben hier op de FijneDagVan-redactie niet veel op met vegetarisme. Ook niet met vegetariërs in het algemeen. Geitenwollensokkentypes.

18
april

18 apr

Eerdere edities:
In 2023: 20 april
In 2022: 21 april
Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.