24 januari

Dag van de Pindakaas

24 januari - 243 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 januari 16:50

Dag van de Pindakaas

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Als u het ons vraagt is pindakaas het lekkerste broodbeleg dat er is. Goed, op onze redactie is niet iedereen het daar mee eens, maar over het algemeen kunnen we toch wel zeggen dat pindakaas zowel een klassiekertje is als een modern beleg met veel mogelijkheden. Kijk maar eens naar de groei van De Pindakaaswinkel, dat sinds 2017 ieder jaar de Dag van de Pindakaas organiseert.

De Dag van de Pindakaas vindt ieder jaar op 24 januari plaats. En hoewel de Dag is opgericht door een partij die er bij uitstek veel baat bij heeft, kunnen we niet anders dan concluderen dat pindakaas toch echt een eigen Dag verdient. Want pindakaas is gezond, gevarieerd, lekker om los te eten óf met ander beleg zoals hagelslag of een laagje sambal, en er zijn zo veel verschillende soorten dat er voor ieder wel wat wils is. Wat we tijdens de Dag doen mag dan ook duidelijk zijn: haal een kilopot Calvé in huis en smeren maar!

Tijdens de Dag wordt er door supermarkten soms gestunt met pindakaasprijzen, maar u kunt in de media ook vaak tips lezen over het bereiden van pindakaasgerechten. Uiteraard besteedt De Pindakaaswinkel ook aandacht aan het fenomeen, maar u kunt zelf ook meedoen door bijvoorbeeld zelf eens te proberen pindakaas te maken.

Meer informatie over de Dag is te vinden op de website van De Pindakaaswinkel.

Wilt u vaker een Dag als de Dag van de Pindakaas ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.

Wens iemand een Fijne Dag van de Pindakaas!
Verwante Dagen

Dag van de Diëtist
19 september
Ieder jaar op $datum organiseert de Nederlandse Vereniging van Diëtisten de Dag van de Diëtist, om hun eigen beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Op de Dag zijn door het hele land diverse activiteiten georganiseerd door diëtisten, zoals open inloopavonden of voorlichtingen, maar ook metingen en voedingsadviezen.

Internationale Dag van het Bier
4 augustus
Eindelijk. Een Dag waar we echt iets aan hebben. De Internationale Dag van het Bier. De eerste vrijdag van augustus is het raak: goudgele rakkers wegzuipen tot je niet meer kunt.

Wereld Melkdag
1 juni
Melk, de witte motor, goed voor elk. Melk is één van de belangrijkste, gezondste en meest universele drankjes ter wereld, en dat mogen we best eens vieren.

Deze site gebruikt Cookies.