Als u het ons vraagt is pindakaas het lekkerste broodbeleg dat er is. Goed, op onze redactie is niet iedereen het daar mee eens, maar over het algemeen kunnen we toch wel zeggen dat pindakaas zowel een klassiekertje is als een modern beleg met veel mogelijkheden. Kijk maar eens naar de groei van De Pindakaaswinkel, dat sinds 2017 ieder jaar de Dag van de Pindakaas organiseert.
De Dag van de Pindakaas vindt ieder jaar op 24 januari plaats. En hoewel de Dag is opgericht door een partij die er bij uitstek veel baat bij heeft, kunnen we niet anders dan concluderen dat pindakaas toch echt een eigen Dag verdient. Want pindakaas is gezond, gevarieerd, lekker om los te eten óf met ander beleg zoals hagelslag of een laagje sambal, en er zijn zo veel verschillende soorten dat er voor ieder wel wat wils is. Wat we tijdens de Dag doen mag dan ook duidelijk zijn: haal een kilopot Calvé in huis en smeren maar!
Tijdens de Dag wordt er door supermarkten soms gestunt met pindakaasprijzen, maar u kunt in de media ook vaak tips lezen over het bereiden van pindakaasgerechten. Uiteraard besteedt De Pindakaaswinkel ook aandacht aan het fenomeen, maar u kunt zelf ook meedoen door bijvoorbeeld zelf eens te proberen pindakaas te maken.
Wilt u vaker een Dag als de Dag van de Pindakaas ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.
Juli is geen hele spannende maand op deze website. Er zijn dan slechts een paar Dagen, slechts een Week en juli is ook al geen Maand Van... Waarom dat is, is ons niet helemaal duidelijk.
Zonder chocolade hadden wij het al lang opgegeven. IJs, Mars-repen, vla, of gewoon repen, chocolade is één van 's werelds meest geliefde voedselproducten, en dat mag best een eerbetoon krijgen.