30 november

Internationale Dag voor Slachtoffers van Chemische Wapens

30 november - over 71 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 10:34


Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Na de horrors van de loopgraven in de Eerste Wereldoorlog trok de wereld een belangrijke conclusie: chemische wapens moet je nooit, maar dan ook nooit gebruiken. Het verbod op chemische wapens tijdens oorlogsvoering is inmiddels zelfs opgenomen in het Verdrag van Geneve over oorlogsvoering, maar desondanks komt de inzet van zulke wapens nog steeds voor. Op 30 november herdenken de Verenigde Naties alle militaire en burgersslachtoffers van de inzet van chemische wapens.

Op de Dag voor Slachtoffers van Chemische Wapens staan we stil bij zowel de gedode als de gewonde slachtoffers van dergelijke aanvallen. De VN vraagt op deze Dag ook aandacht voor het feit dat zulke wapens nog steeds kunnen worden ingezet en voor de Verdragen die dat verbod mogelijk maken.

Alle informatie is te vinden op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag voor Slachtoffers van Chemische Wapens!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Ontwikkelingsinformatie
24 oktober
De Internationale Dag van de Ontwikkelingsinformatie bestaat al sinds 1972. Op deze Dag staan ontwikkelingsvraagstukken rondom globalisering centraal. Tijdens deze Dag wordt de uitwisseling van informatie tussen landen gestimuleerd, vooral rondom innovaties en technologieën die helpen bij het verbeteren van duurzaamheidsdoelstellingen.

Wereld UFO-Dag
2 juli
Unidentified Flying Objects, of UFO's, zijn al jarenlang onderwerp van fervente discussies onder een niche-groep fanatiekelingen. Bestaan de groene mannetjes nu wel of niet, en komen ze werkelijk ons planeetje bezoeken?

Europese Dag van Stichtingen en Donoren
1 oktober
De Europese Dag van Stichtingen en Donoren is in 2013 opgericht om het bewustzijn te vergroten en het werk van stichtingen te vieren. DAFNE, The Donors and Foundations Network in Europa, wil zijn netwerken en het brede publiek van over het hele continent aanmoedigen om 'het verhaal van filantropie' te vertellen, en het publiek inzichten bieden in het waardevolle en diverse werk van stichtingen.

30
november

30 nov

Komende Dagen
Wereld Neushoorndag
Wereld Neushoorndag
22 september
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.