30 november

Internationale Dag voor Slachtoffers van Chemische Wapens

30 november - over 246 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 10:34


Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Na de horrors van de loopgraven in de Eerste Wereldoorlog trok de wereld een belangrijke conclusie: chemische wapens moet je nooit, maar dan ook nooit gebruiken. Het verbod op chemische wapens tijdens oorlogsvoering is inmiddels zelfs opgenomen in het Verdrag van Geneve over oorlogsvoering, maar desondanks komt de inzet van zulke wapens nog steeds voor. Op 30 november herdenken de Verenigde Naties alle militaire en burgersslachtoffers van de inzet van chemische wapens.

Op de Dag voor Slachtoffers van Chemische Wapens staan we stil bij zowel de gedode als de gewonde slachtoffers van dergelijke aanvallen. De VN vraagt op deze Dag ook aandacht voor het feit dat zulke wapens nog steeds kunnen worden ingezet en voor de Verdragen die dat verbod mogelijk maken.

Alle informatie is te vinden op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag voor Slachtoffers van Chemische Wapens!
Verwante Dagen

Dag van de Zeevaarder
25 juni
De Dag van de Zeevaarder is weer een Dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen, en vindt ieder jaar op 25 juni plaats. De Dag werd opgericht tijdens een conferentie in Manilla (Filipijnen) in 2010, met als reden om stil te staan hoe belangrijk de taak van de dappere matrozen op de zeven zeeën wel niet is.

Internationale Dag van de Vrijwilliger
5 december
We denken op de Internationale Dag van de Vrijwilliger uiteraard aan hen, die zich vaak dag in dag uit inzetten voor de medemens. Voorlezen aan de blinden, boodschappen doen met bejaarden, of gewoon de straat schoonhouden om Uw leefomgeving schoon te houden.

Wereld Moldag
23 oktober
Mol is niet alleen een klein diertje onder uw grasmat, maar ook een fysische eenheid en daarmee één van de zeven basiseenheden van het internationale stelsel van eenheden.

30
november

30 nov

Deze site gebruikt Cookies.