De derde donderdag van november is een dag om eens 'totally flabbergasted' te worden. Het is dan namelijk Wereld Filosofiedag, opgericht door Unesco 'om te reflecteren op het reflecteren'. Filosofie is de eeuwenoude kunst van het nadenken, en dat is toch wat ons onderscheidt van de apen, dus nobel.
Op Wereld Filosofiedag mogen dus alle groten (en minder groten) der aarde bij elkaar komen om te brainstormen over de zin van het bestaan, het bewijs dat er een God is en of er nou echt leven op die puntjes in de hemel kan zijn. Plus, zegt UNESCO, filosofie helpt het stimuleren van alles wat een maatschappij nodig heeft; democratie, vrijheid, welvaart en geluk.
Eerlijk is eerlijk: we hebben niet heel veel met opera. Extreem hoge en lage zangstemmen, ietwat pretentieuze diep interpretieve epistels, en dat allemaal liefst in driedelig maatpak?
De Internationale Dag van de Culturele Diversiteit wordt ieder jaar op 21 mei door UNESCO georganiseerd. Het doel van de Dag is om de mensen de mogelijkheid te geven tijdelijk stil te staan bij het belang en het begrip van de waarden van culturele diversiteit en hoe we 'samen kunnen leven'.
Met een handdoek ben je veilig, professeerde de science-fictionschrijver Douglas Adams ooit. De schrijver van The Hitchhiker's Guide to the Galaxy beschreef in zijn populaire boekenreeks de avonturen van aardman Arthur Dent en zijn buitenaardse kompaan Ford Prefect.