17 maart

Dag van het Buitenvarken

17 maart - 130 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 22 februari 21:06

Dag van het Buitenvarken

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Varkens zijn zoveel meer dan alleen een goede karbonade. Ze zijn uitermate geschikt voor een veelvoud aan handige agrarische taken. Als je er een paar weg zet vreten ze onkruid op, ploegen ze een land voor je om, en als klap op de vuurpijl zijn ze schattig om te zien. Dus weg met de vervuilende en gevaarlijke levenstallen, en lang leve de Dag van het Buitenvarken!

De Dag van het Buitenvarken wordt gehouden op 17 maart. Volgens de organisatoren, de Vereniging Het Nederlandse Bonte Bentheimer Landvarken, Stichting Zeldzame Huisdierrassen en Centrum voor Genetische bronnen Nederland, is het houden van buitenvarkens steeds populairder. Tijdens de Dag staan varkenshouders en -fans stil bij het nut en het plezier van varkens die buiten rondlopen.

De Dag vindt dit jaar online plaats. Het gaat om een congres waarbij experts praten over dierenwelzijn en wet- en regelgeving.

Informatie vindt u onder andere op de Stichting Zeldzame Huisdierrassen.

Wens iemand een Fijne Dag van het Buitenvarken!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Pinguin
25 april
Zijn pinguïns niet schitterend? Van de nobele keizerspinguïn tot de minder majestueuze kleine vogels, de pinguïn staat symbool voor hoe het meest zuidelijke continent helemaal niet alleen koud en dor is.

Internationale Dag van de IJsbeer
27 februari
De ijsbeer heeft veel te lijden onder de opwarming van de aarde. Het poolachtige leefgebied van dit majestueze dier wordt steeds kleiner en er is steeds minder voedsel te vinden.

Internationale Dag van de Olifant
12 augustus
Het grootste landzoogdier ter wereld verdient niets minder dag een eigen Dag. Het machtige beest, met de magnifieke slurf, wordt gelukkig nog niet bedreigd zoals de tijger of de neushoorn, maar om nou te zeggen dat het goed gaat met de machtige viervoeter.

Deze site gebruikt Cookies.