17 maart

Dag van het Buitenvarken

17 maart - over 11 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 22 februari 21:06

Dag van het Buitenvarken

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Varkens zijn zoveel meer dan alleen een goede karbonade. Ze zijn uitermate geschikt voor een veelvoud aan handige agrarische taken. Als je er een paar weg zet vreten ze onkruid op, ploegen ze een land voor je om, en als klap op de vuurpijl zijn ze schattig om te zien. Dus weg met de vervuilende en gevaarlijke levenstallen, en lang leve de Dag van het Buitenvarken!

De Dag van het Buitenvarken wordt gehouden op 17 maart. Volgens de organisatoren, de Vereniging Het Nederlandse Bonte Bentheimer Landvarken, Stichting Zeldzame Huisdierrassen en Centrum voor Genetische bronnen Nederland, is het houden van buitenvarkens steeds populairder. Tijdens de Dag staan varkenshouders en -fans stil bij het nut en het plezier van varkens die buiten rondlopen.

De Dag vindt dit jaar online plaats. Het gaat om een congres waarbij experts praten over dierenwelzijn en wet- en regelgeving.

Informatie vindt u onder andere op de Stichting Zeldzame Huisdierrassen.

Wens iemand een Fijne Dag van het Buitenvarken!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Vogelmigratie
8 mei
Dat vogels ieder jaar op en neer vliegen van warme naar koude oorden leerden we vroeger op de basisschool al. Tijdens de grote vogeltrek vliegen vogels jaarlijks naar het warme zuiden, maar rond mei komen zij weer terug naar ons land waar het kwik dan weer stijgt.

Internationale Dag van de IJsbeer
27 februari
De ijsbeer heeft veel te lijden onder de opwarming van de aarde. Het poolachtige leefgebied van dit majestueze dier wordt steeds kleiner en er is steeds minder voedsel te vinden.

Internationale Dag van de Leeuw
10 augustus
Er zijn veel dieren waarmee het niet zo goed gaat, en die moeten worden beschermd om uitsterven te voorkomen. Een Dag Van is daar een goede manier voor, en de leeuw is een van die dieren waarmee het niet zo goed gaat.

Deze site gebruikt Cookies.