16 juni

Internationale Dag van de Zeeschildpad

16 juni - 98 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 17 juni 17:52


Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wereldzeeschildpaddag wordt gevierd op 16 juni. Maar met 8 miljoen ton plastic dat jaarlijks in onze oceanen wordt gedumpt, worden deze verbazingwekkende wezens bedreigd.

Zes van de zeven soorten zeeschildpadden worden zelfs met uitsterven bedreigd. Er wordt geschat dat slechts 1 op de 1000 zeeschildpadden de volwassen leeftijd zal overleven. En als stranden bezaaid zijn met zwerfafval, kan het voorkomen dat jongen de zee bereiken. Deze Dag is dan ook broodnodig. En niet te verwarren met Internationale Dag van de Schildpad op 23 mei natuurlijk.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Zeeschildpad!
Verwante Dagen

Dag van het Oudere Paard (geannuleerd)
13 juni
Let op: de Dag van het Oudere Paard is dit jaar vanwege het coronavirus geannuleerd. Vroeger, toen de T-Ford nog niet bestond en we te paard ten strijde trokken, stonden de edele dieren hoog op de maatschappelijke dierenladder.

Internationale Dag tegen Visvangst
28 maart
De mens mag dan wel door het jagen en verzamelen zijn uitgegroeid tot de grootmacht van nu, maar daar hebben we wel een hoge prijs voor betaald. Stukje bij beetje vissen we de wereldzeeën leeg.

Internationale Dag van de Geleidehond
29 april
Iedere laatste woensdag van april is het de Internationale Dag van de Geleidehond. U weet wel, die trouwe en slimme viervoeters die blinden en slechtzienden van hot naar her weten te brengen zonder dat zij tegen paaltjes en bankjes op knallen.

16
juni

16 jun

Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Wereld Gorilladag
24 september
Deze site gebruikt Cookies.