Laten we beginnen met u gerust te stellen: Het is totaal geen schande als u niet weet wat valorisatie is. We hebben er op de redactie veel moeite voor moeten doen om een goede definitie te kunnen vinden, maar we denken dat we het goed kunnen verwoorden: Het voor commerciële doeleinden verkopen van universitaire kennis. Lijkt ons duidelijk toch? Kunnen we nu vertellen dat er - geloof het of niet - een hele Dag aan dit onderwerp wordt gewijd.
De Dag Van De Valorisatie was in 2009 blijkbaar zo populair dat in 2010 besloten werd door te gaan - en nu zijn er al zo veel aanmeldingen dat de Dag bijna vol zit! Wat is er precies te doen op de Dag? Een congres, vol met lezingen over het onderwerp valorisatie (gelukkig weet u nu wat het is!), met titels als “Valorisatie vanuit universitair perspectief”, “Private R&D en de positionering van Nederlandse Kennisinstellingen” of “Key drivers for successful technology transfer for both commercial and social benefits”. De namen van de gastsprekers zijn ongetwijfeld bekend in valorisatieland, maar niet bij ons.
Het thema van dit jaar is ''best practices voor wetenschap en gebruikers". De betekenis daarvan laten we aan u over...
Mocht u nu echt interesse hebben in het bijwonen van deze Dag, kijk dan op deze website voor het programma, en eventueel om u aan te melden. Ook adresgegevens staan hier.
Shoppen, dat doe je niet meer in een winkel. Online, daar moet je zijn als je boeken, films, boodschappen, of want dan ook wil kopen. De economie van online winkelen stijgt explosief, en de bezorgmarkt kan het aantal bestelde pakketjes maar nauwelijks aan.
Post krijgen is leuk! Ansichtkaarten, blauwe belastingenveloppen, gas-, water-, licht-, internet, telefoon, TV-rekeningen... Wie krijgt ze niet graag? In een tijd van constante progressie in technologie krijgt de post het zwaarder elke dag.
Grote multinationals mogen dan wel constant in de belangstelling staan, maar de échte motor van de economie zijn kleine en middelgrote bedrijven. Samen vormen die wereldwijd 90% van het bedrijfsleven, en gemiddeld zijn ze goed voor zo'n 60 tot 70% van de werkgelegenheid en meer dan de helft van het BNP.