Niemand is op dit moment essentiëler dan de pakketbezorger. Vergeet IC-artsen, vergeet verpleegkundigen, vergeet de leraren, het zijn die onderbetaalde zzp'ers die met gierende banden door 30-kilometerzones scheuren om ons dat ene nieuwe truitje van de H&M te bezorgen die de echte helden zijn van de coronacrisis. Nu de winkels gesloten zijn moeten we onze secundaire levensmiddelen op een andere manier in huis krijgen en dat doen de bezorgers. Die zetten we op 10 maart in het zonnetje!
De Dag van de Pakketbezorger is een initiatief van PostNL, dat zijn eigen pakketbezorgers structureel onderbetaald en dat voor zo'n slechte arbeidsomsteandigheden zorgt dat de werkers te weinig rust krijgen en illegaal werken. Het bedrijf zou de postbezorgers natuurlijk loonsverhoging kunnen geven, in dienst kunnen nemen, meer werkrust geven, of op z'n minst plaspauzes geven, maar in plaats daarvan kiest het voor het oprichten van een Dag Van.
Pakketbezorgers krijgen daarmee op de depots een bedankje, maar PostNL verlegt de kosten liefst naar u, de ontvanger. Onder de hashtag #dagvandepakketbezorger kunt u foto's van uw bezorger online zetten, maar u mag ook koekjes voor ze bakken of ze een attentie geven. Lekker gewerkt!
Ook op het FijneDagVan-hoofdkwartier hechten we veel waarde aan veiligheid. Niet alleen is de veiligheidshelm een verplicht onderdeel van de dresscode, er is ook een BHV'er in ons pand aanwezig.
Zeg eens eerlijk, springt u iedere maandag weer vol goede moed uit bed, met veel zin om naar uw werk te gaan? Mag u uw collega's eigenlijk wel, of ontneemt die vervelende baas met een calimerocomplex u de motivatie voor uw arbeid?
Geef het maar toe: Ook u zit vaak genoeg op de klok te kijken tijdens het werk. Die laatste twee uurtjes, die 4-uursdip, daar heeft u soms helemaal geen zin in.