9 maart

Dag van de Sportaccomodatie

9 maart - 90 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 december 23:33

Dag van de Sportaccomodatie

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Sport is emotie, maar zelfs dat moet ergens gehuisvest worden. Voetbal is geweldig, maar je moet er wel een veld voor hebben. Zwemmen is heerlijk, maar iemand moet dat bad schoonhouden. Tijdens de Dag van de Sportaccomodatie komen er allerlei ambtenaren en aannemers bij elkaar om te kijken hoe gemeentes het beste om kunnen gaan met het neerplempen van sporthallen, zwembaden en andere sportgelegenheden.

De Dag van de Sportaccomodatie wordt exclusief gehouden in driedelig maatpak, door bestuurders en ambtenaren die vooral de praktische kant van de sport behandelen. Waar komt de nieuwe sportschool te staan? Geeft de zweetlucht geen overlast voor de buren? Wie betaalt er voor die nieuwe golfbaan? Het zijn allemaal moeilijke vraagstukken die rekening moeten houden met het belang van meerdere partijen, en dat is een lastige klus. Dat wordt besproken tijdens een congres in de Expo in Houten. De lezingen gaan over onderwerpen zoals het type led-verlichting van een sportveld, het spelen van eredivisiewedstrijden op amateurvelden, en 'het sportpark van de toekomst'.

Alle informatie, inclusief het programma, is te vinden op www.dagvandesportaccomodatie.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Sportaccomodatie!
Verwante Dagen

Wereld Tai Chi-Dag
29 april
Op de laatste zaterdag van april is het World Tai Chi & Qigong Day. WTCD wordt in meer dan 80 landen gevierd en wordt geproclameerd van Amerika, tot Italië en China.

Internationale Dag van de Sneeuw
15 januari
De Fédération Internationale de Ski (FIS) organiseert jaarlijks de Internationale Dag van de Sneeuw. In het begin van ieder jaar wordt iedereen aangespoord om de latten weer onder te binden en op wintersport te gaan, en te genieten van de sneeuw - zolang dat nog bestaat nu de aarde dagelijks bloedheet wordt.

Wereld Wandeldag
1 oktober
Wandelen is gezond. Zeker in Nederland is een lekker stukje lopen ook nog eens doodeenvoudig - hoger dan een verkeersdrempel komen onze heuvels doorgaans niet.

9
maart

9 mrt

Eerdere edities:
In 2020: 5 maart
In 2019: 14 maart
In 2018: 8 maart
Deze site gebruikt Cookies.