Door al dat gezeik in de vleesindustrie zijn we de supermarkt helemaal zat. Kost dan wel niks, maar dan heb je ook niks. Nee, echt vlees halen we niet meer bij de grootgrutter. Daarvoor moet je toch echt naar oudhollandsche specialist: de slager op de hoek. En dat doen we juist 24 mei, op de Dag van de Slager.
Gek genoeg vindt de Dag van de Slager niet alleen op 24 mei plaats, maar ook op de 25e en 26e. De Dag is sinds dit jaar een 'XXL-Dag' geworden, zoals de bedenkers het zelf noemen, vanwege het grote succes van de Dag. Daarom zijn de activiteiten verspreid over 3 dagen. Dat vinden wij persoonlijk wat ver gaan, dus nemen we het u niet kwalijk als u de Dag alleen de 24e viert.
Er komen op deze Dag(en) reclamespots op de radio om het werk van de keurslager te promoten, en bij aankoop van al die vele kilo's dode koeien en schapen en kippen en god-weet-wat krijgt u een kraskaart waarmee u mooie prijzen kunt winnen. Een lekkere salade of zo.
Als u het ons vraagt is pindakaas het lekkerste broodbeleg dat er is. Goed, op onze redactie is niet iedereen het daar mee eens, maar over het algemeen kunnen we toch wel zeggen dat pindakaas zowel een klassiekertje is als een modern beleg met veel mogelijkheden.
Toegegeven, wij hadden er persoonlijk nog nooit van gehoord, maar volgens de zuiderbuurse toeristenbond is de Geraardbergse mattentaart 'hét bekendste streekproduct van de Vlaamse Ardennen.
Deze Dag, ieder jaar op $datum, staat in het teken van dit stuk groente. Die is wereldwijd een ontzettend belangrijke bron van voeding. De peul, of boon, is zeker in derdewereldlanden erg belangrijk voedingsmiddel dat relatief makkelijk te verbouwen is.
24 mei
24 mei
Eerdere edities: In 2018: 24 mei In 2017: 11 mei In 2016: 21 april