2 september

Internationale Dag van de Kokosnoot

2 september - 23 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van de Kokosnoot

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De kokosnoot. Je moet er van houden. Dit hoofdingrediënt van de Bounty is niet alleen populair onder toeristen die met hun luie kont op maagdelijk witte eilanden in West-Polinesië liggen, maar voor veel bewoners in de tropen is de uit de kluiten gewassen walnoot met melk een belangrijke bron van voeding én economisch gewin. Daarom vieren we ieder jaar op 2 september de Internationale Dag van de Kokosnoot!

Deze Dag is vooral bedoeld om te bedenken hoe belangrijk en gezond de kokosnoot wel niet is, en wat die betekent voor mensen die afhankelijk zijn van de met melkgevulde paardenhoeven. U kunt deze Dag makkelijk zelf vieren: koop in de supermarkt of in de groentewinkel zelf een paar kokosnoten en ga er in de keuken eens mee aan de slag. U zult verbaasd staan over wat u alemaal kunt bereiken met zo'n ding.

De Dag van de Kokosnoot is opgericht door de Aziatische en Pacifische Kokosnoot Unie in 2009. Desondanks zegt de organisator dat de Dag zich nog steeds in de kinderschoenen bevindt, maar op websites zoals deze vindt u meer dan genoeg informatie over de Dag.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Kokosnoot!




Verwante Dagen

Internationale Dag van het Bier
4 augustus
Eindelijk. Een Dag waar we echt iets aan hebben. De Internationale Dag van het Bier. De eerste vrijdag van augustus is het raak: goudgele rakkers wegzuipen tot je niet meer kunt.

Wereld Malbecdag
17 april
Je kunt jezelf wel 'de beste druif ter wereld' noemen, maar zolang je geen eigen Dag Van naar je vernoemt krijgt is dat natuurlijk een lege term. De enige druif die daarom die titel mag dragen is de Argentijnse malbecdruif, die volgens kenners ook de beste wijn ter wereld oplevert.

Wereld Koffiedag
1 oktober
Koffie, het zwarte goud. We kunnen niet meer zonder. Er gaat geen dag voorbij op onze redactie of we tikken weer wat liters pleur achterover. De energie van de caffeine, de rijke geur van grove maling, de bittere smaak van een dampende mok ochtendritueel, dat is wat ons op de been houdt op een gemiddelde dag.

Deze site gebruikt Cookies.