24 juni

Dag van de Orchidee

24 juni - 114 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Orchidee

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Er is een reden dat mensen niet achter de spreekwoordelijke orchideeën zitten, maar de geraniums. Want in tegenstelling tot laatstgenoemde is de orchidee een hippe bloem, waarvan we er niet genoeg kunnen zien. De liefde voor het stuk groen mogen we 24 juni weer uiten op de Dag van de Orchidee.

Een paar jaar geleden vond er al een Dag van de Orchidee plaats in het Avri-tuincentrum, maar dat is anno 2017 niet meer het geval. Gelukkig hebben de Zuiderburen de Dag overgenomen, met een lezing en een evenement in de Plantentuin van de Universiteit van Gent. Misschien alleen leuk voor de botanici onder ons, maar u kunt natuurlijk zelf ook met de Dag meedoen.

Wat kun u op die Dag doen? Lekker naar het tuincentrum natuurlijk! Beetje bij de Intratuin gaan shoppen naar nieuwe orchideeën voor op de vensterbank of de tuin. En mannen, dit is nou zo'n Dag waarop u 'spontaan' een orchidee van het tankstation meeneemt naar huis. Daarnaast zijn er door het hele land activiteiten rondom de plant opgezet, zoals een expositie van 3D-geprinte plantenpotten.

Aangezien de orchidee met de juiste verzorging jaren mee schijnt te gaan, hopen we de Dag van de Orchidee nog lang te kunnen vieren. Informatie is voor dit jaar in ieder geval te vinden op deze website.

Verwante Dagen

Nationale Modderdag
29 juni
Modder hoeft niet altijd vies te zijn. Ieder jaar aan het einde van juni is er een eerbetoon aan het smerige goedje dat u vroeger persé van uw schoenen moest halen voor u het huis binnenkwam.

Internationale Dag van Dieren en Planten in het Wild
3 maart
De Verenigde Naties hebben al heel wat Dagen op hun naam staan. Ook zijn er al heel wat Dagen die met dieren te maken hebben, zoals zwervende, gekweekte, gewone, en proefdieren.

Dag van het Nationaal Park
25 mei
Wat is groen en bijzonder mooi? Een park! Bij die schoonheid staan we op 25 mei even stil, tijdens de Dag van het Nationaal Park. Die Dag wordt in heel Europa gevierd om als één man tegen de urbanisatie te staan, of in ieder geval om er eens bij stil te staan hoe fijn het is om af en toe de vrije natuur in te kunnen.

Deze site gebruikt Cookies.