24 juni

Dag van de Orchidee

24 juni - over 123 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Orchidee

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Er is een reden dat mensen niet achter de spreekwoordelijke orchideeën zitten, maar de geraniums. Want in tegenstelling tot laatstgenoemde is de orchidee een hippe bloem, waarvan we er niet genoeg kunnen zien. De liefde voor het stuk groen mogen we 24 juni weer uiten op de Dag van de Orchidee.

Een paar jaar geleden vond er al een Dag van de Orchidee plaats in het Avri-tuincentrum, maar dat is anno 2017 niet meer het geval. Gelukkig hebben de Zuiderburen de Dag overgenomen, met een lezing en een evenement in de Plantentuin van de Universiteit van Gent. Misschien alleen leuk voor de botanici onder ons, maar u kunt natuurlijk zelf ook met de Dag meedoen.

Wat kun u op die Dag doen? Lekker naar het tuincentrum natuurlijk! Beetje bij de Intratuin gaan shoppen naar nieuwe orchideeën voor op de vensterbank of de tuin. En mannen, dit is nou zo'n Dag waarop u 'spontaan' een orchidee van het tankstation meeneemt naar huis. Daarnaast zijn er door het hele land activiteiten rondom de plant opgezet, zoals een expositie van 3D-geprinte plantenpotten.

Aangezien de orchidee met de juiste verzorging jaren mee schijnt te gaan, hopen we de Dag van de Orchidee nog lang te kunnen vieren. Informatie is voor dit jaar in ieder geval te vinden op deze website.

Verwante Dagen

Dag van het Hunebed
9 augustus
Drenthe heeft ons land maar weinig te bieden, maar de provincie heeft één ding waar het zich echt mee onderscheid van de rest van Nederland: Hunebedden!

Internationale Dag van de Orchidee
3 september
De orchidee staat bekend als de koningin van de planten – een bijzondere plant die volgens Nederlandse kwekers van potorchideeën dan ook een eigen dag verdient.

Internationale Dag van de Natuurbescherming
28 juli
De natuur, dat vinden we natuurlijk allemaal belangrijk. We moeten zuinig zijn op de aarde en op wat de natuur ons te bieden heeft. Denk maar eens na: Zuurstof om te ademen, water om te drinken, vuur om op te koken, schildpadden om te eten .

24
juni

24 jun

Komende Dagen
Wereld Denkdag
Wereld Denkdag
22 februari
Wereld Yogadag
Wereld Yogadag
22 februari
Dag van de Academies
Dag van de Academies
23 februari
Deze site gebruikt Cookies.