24 juni

Dag van de Orchidee

24 juni - 52 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Orchidee

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Er is een reden dat mensen niet achter de spreekwoordelijke orchideeën zitten, maar de geraniums. Want in tegenstelling tot laatstgenoemde is de orchidee een hippe bloem, waarvan we er niet genoeg kunnen zien. De liefde voor het stuk groen mogen we 24 juni weer uiten op de Dag van de Orchidee.

Een paar jaar geleden vond er al een Dag van de Orchidee plaats in het Avri-tuincentrum, maar dat is anno 2017 niet meer het geval. Gelukkig hebben de Zuiderburen de Dag overgenomen, met een lezing en een evenement in de Plantentuin van de Universiteit van Gent. Misschien alleen leuk voor de botanici onder ons, maar u kunt natuurlijk zelf ook met de Dag meedoen.

Wat kun u op die Dag doen? Lekker naar het tuincentrum natuurlijk! Beetje bij de Intratuin gaan shoppen naar nieuwe orchideeën voor op de vensterbank of de tuin. En mannen, dit is nou zo'n Dag waarop u 'spontaan' een orchidee van het tankstation meeneemt naar huis. Daarnaast zijn er door het hele land activiteiten rondom de plant opgezet, zoals een expositie van 3D-geprinte plantenpotten.

Aangezien de orchidee met de juiste verzorging jaren mee schijnt te gaan, hopen we de Dag van de Orchidee nog lang te kunnen vieren. Informatie is voor dit jaar in ieder geval te vinden op deze website.

Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Schade aan de Natuur tijdens Oorlog en Gewapende Conflicten
6 november
Een hele mond vol, deze typische VN-Dag. Op 5 november 2001 hebben de Verenigde Naties 6 november jaarlijks uitgeroepen tot deze Dag, waarop maatregelen moeten worden genomen om te zorgen dat het milieu en de natuur zoveel mogelijk gespaard blijven tijdens oorlogen en gewapende conflicten.

Nationale Natuurwerkdag
3 november
Op 5 november gaan we met zn allen aan het landschap werken! Want dat is de insteek van de Nationale Natuurwerkdag: Met velen gaan we het Nederlandse landschap aanpakken.

Internationale Dag van de Bergen
11 december
Ieder jaar op 11 december eren wij de hoge plekken van de aarde: bergen! Want Nederland mag dan wel plat zijn, dat is de rest van de wereld zeer zeker niet.

Deze site gebruikt Cookies.