4 september

Dag van de Orchidee

LET OP: deze Dag is in 2014 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2014 versie van deze Dag.
4 september 2014 - 1687 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 11:45

Dag van de Orchidee

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Er is een reden dat mensen niet achter de spreekwoordelijke orchideeën zitten, maar de geraniums. Want in tegenstelling tot laatstgenoemde is de orchidee een hippe bloem, waarvan we er niet genoeg kunnen zien. De liefde voor het stuk groen mogen we 4 september weer uiten op de Dag van de Orchidee.

De Dag van de Orchidee wordt georganiseerd door Art of Life, wat de naam is van de vereniging van Nederlandse orchideeëntelers - ja, dat bestaat. Dit jaar is het alweer de derde keer dat we de exotishe plant mogen vereren.

Wat kun u op die Dag doen? Lekker naar het tuincentrum natuurlijk! Beetje bij de Intratuin gaan shoppen naar nieuwe orchideeën voor op de vensterbank of de tuin. En mannen, dit is nou zo'n Dag waarop u 'spontaan' een orchidee van het tankstation meeneemt naar huis. Daarnaast zijn er door het hele land activiteiten rondom de plant opgezet, zoals een expositie van 3D-geprinte plantenpotten.

Aangezien de orchidee met de juiste verzorging jaren mee schijnt te gaan, hopen we de Dag van de Orchidee nog lang te kunnen vieren. Informatie is voor dit jaar in ieder geval te vinden op deze website.

Verwante Dagen

Internationale Dag van het Bos
21 maart
De Internationale Dag van het Bos is door de Verenigde Naties uitgeroepen en wordt gevierd op 21 maart ieder jaar. De Dag is voor het genereren van extra aandacht voor alle typen bos.

Dag van het Wad
30 juni
Weinig dingen definiëren de Nederlandse kust zo goed als de Waddeneilanden en het grote gebied daar omheen. Wadlopen over het drooggetrokken eb-stuk tussen de noordelijke provincies tot de TV-TAS-eilanden is een oerhollandse traditie die gepaard gaat met een schitterende wilde flora en interessante fauna's, en tijdens de Dag van het Wad komen die allemaal aan bod.

Wereld Oceanendag
8 juni
Wereld Oceanendag is in 2009 door de Verenigde Naties opgericht om "het belang van oceanen voor de gemeenschap te vieren". Sinds 71% van onze aardkloot vergeven is van oceanen, is het een mooi initiatief om eens te bedenken wat oceanen precies toevoegen aan onze aarde.

4
september

4 sep

Deze site gebruikt Cookies.