De Dag van de Groene Kinderopvang is in het leven geroepen door de Stichting Groen Cement, en is bedoeld om kinderen tijdens hun jonge schoolgaande jaren meer te leren over de natuur en het milieu. De stichting pleit ervoor kinderen meer les te geven in biologie, liefst tijdens hun kinderopvang. De Dag zou dit jaar plaats moeten vinden op 21 mei. Volgens de website zou dat door moeten gaan, maar hoe dat in de praktijk zit met de maatregelen rondom het coronavirus is ons niet helemaal duidelijk.
In 2014 was het onderwerp zelfs zo belangrijk dat de stichting besloot om het Jaar van de groene Kinderopvang uit te roepen. Anno 2020 hoeft dat niet meer zo uitgebreid, maar er worden nog steeds genoeg activiteiten ondernomen om deze Dag te vieren. Stichting Groen Cement biedt een platform, waar partijen elkaar kunnen inspireren, informeren, motiveren, ontmoeten en inschakelen. Mei is daar de perfecte maand voor; het begint dan net weer lekker buitenspeelweer te worden - als er geen corona zou zijn dan...
Wereld Oceanendag is in 2009 door de Verenigde Naties opgericht om "het belang van oceanen voor de gemeenschap te vieren". Sinds 71% van onze aardkloot vergeven is van oceanen, is het een mooi initiatief om eens te bedenken wat oceanen precies toevoegen aan onze aarde.
Bamboe associëren wij vooral met China en panda's. Grotendeels correct, al is dat natuurlijk niet het enige waar dit rap groeiende onkruid woekert. In de Zuid-Aziatische cultuur speelt bamboe in het algemeen een grote rol.
Hier in Nederland is een boswachter vooral een veredelde parkbeheerder. Niet dat je geen werk hebt aan de aangeharkte boomperken die in ons land voor bos doorgaan, maar in veel landen zoals in Afrika zijn boswachter niet alleen essentiële ecobeheerders maar ook dierenbeschermers.
21 mei
21 mei
Eerdere edities: In 2023: 16 mei In 2022: 17 mei In 2021: 18 mei