18 mei

Wereld Plantendag

18 mei - 9 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Wereld Plantendag

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Sommige mensen hebben een fascinatie voor planten. En die mogen op 18 mei hun lol op, want dan is het Wereld Plantendag ofwel Fascination of Plants Day. Elk jaar op 18 mei gevierd.

Uiteraard voor het behoud van planten, maar ook de diversiteit ervan, agricultuur, voedsel, en het overbekende begrip duurzaamheid staan centraal op deze Dag. In 2013 voor het eerst gehouden, dus intussen een vaste klant van onze database.

Verwante Dagen

Dag van het Landschap
1 april
Op tweede Paasdag organiseren het Brabants Landschap, Omroep Brabant en het IVN de Dag van het Landschap. Tweede Paasdag zou een mooie gelegenheid moeten zijn - mits het weer meezit - voor velen om er eens lekker op uit te gaan en te genieten van het schitterende Nederlandse (en in dit geval vooral Brabantse) landschap.

Dag van de Groene Kinderopvang
15 mei
De Dag van de Groene Kinderopvang is in het leven geroepen door de Stichting Groen Cement, en is bedoeld om kinderen tijdens hun jonge schoolgaande jaren meer te leren over de natuur en het milieu.

Wereld Waterdag
22 maart
Onze aardkloot bestaat voor 75% uit water, dus waarom zouden we er geen Dag aan besteden? De Verenigde Naties dachten daar in 1992 precies zo over, dus besloten zij naar aanleiding van een milieuconferentie een Dag voor op te richten.

Deze site gebruikt Cookies.