24 mei

Europese Dag van het Nationaal Park

24 mei - over 90 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Europese Dag van het Nationaal Park

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Wat is groen en bijzonder mooi? Een park! Bij die schoonheid staan we op 24 mei even stil, tijdens de Dag van het Nationaal Park. Die Dag wordt in heel Europa gevierd om als één man tegen de urbanisatie te staan, of in ieder geval om er eens bij stil te staan hoe fijn het is om af en toe de vrije natuur in te kunnen. Tijdens de Dag van het Nationaal Park worden er ook in de 20 (!) nationale parken die ons land rijk is veel activiteiten georganiseerd om u eens lekker het groen in te sturen. De hei op, het bos in, en genieten maar.

Bij die activiteiten kunt u denken aan speciale smaakfietsroutes of kruidenexcursies, en waterratten kunnen hun hart ophalen tijdens diverse mooie vaartochtjes. Op deze website kunt u zien wat er bij u in de buurt allemaal te beleven valt. Hopelijk wordt het mooi weer, anders kunt u misschien naar de kassen in het Westland. Is ook groen.

Deze Dag wordt in Nederland groot opgepakt door instanties zoals Staatsbosbeheer en het IVN, maar in feite gaat het om een Europese Dag die ieder jaar op deze datum wordt gevierd.

Kijk voor alle informatie op de site vna het IVN.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van het Nationaal Park!
Verwante Dagen

Wereld Plantendag
18 mei
Sommige mensen hebben een fascinatie voor planten. En die mogen op 18 mei hun lol op, want dan is het Wereld Plantendag ofwel Fascination of Plants Day.

Internationale Dag voor de Rivier (en Tegen Dammen)
14 maart
De officiele gehele naam betreft de Internationale Dag voor de Rivieren en tegen Dammen. Dat zegt eigenlijk al heel veel over deze Dag. Elk jaar op 14 maart is het de Dag om te demonstreren tegen dammen.

Wereld Bamboedag
18 september
Bamboe associëren wij vooral met China en panda's. Grotendeels correct, al is dat natuurlijk niet het enige waar dit rap groeiende onkruid woekert. In de Zuid-Aziatische cultuur speelt bamboe in het algemeen een grote rol.

24
mei

24 mei

Komende Dagen
Wereld Anosmiedag
Wereld Anosmiedag
27 februari
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
28 februari
Deze site gebruikt Cookies.