24 mei

Europese Dag van het Nationaal Park

24 mei - 15 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 9 december 23:35

Europese Dag van het Nationaal Park

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Wat is groen en bijzonder mooi? Een park! Bij die schoonheid staan we op 24 mei even stil, tijdens de Dag van het Nationaal Park. Die Dag wordt in heel Europa gevierd om als één man tegen de urbanisatie te staan, of in ieder geval om er eens bij stil te staan hoe fijn het is om af en toe de vrije natuur in te kunnen. Tijdens de Dag van het Nationaal Park worden er ook in de 20 (!) nationale parken die ons land rijk is veel activiteiten georganiseerd om u eens lekker het groen in te sturen. De hei op, het bos in, en genieten maar.

Bij die activiteiten kunt u denken aan speciale smaakfietsroutes of kruidenexcursies, en waterratten kunnen hun hart ophalen tijdens diverse mooie vaartochtjes. Op deze website kunt u zien wat er bij u in de buurt allemaal te beleven valt. Hopelijk wordt het mooi weer, anders kunt u misschien naar de kassen in het Westland. Is ook groen.

Deze Dag wordt in Nederland groot opgepakt door instanties zoals Staatsbosbeheer en het IVN, maar in feite gaat het om een Europese Dag die ieder jaar op deze datum wordt gevierd.

Kijk voor alle informatie op de site vna het IVN.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van het Nationaal Park!
Verwante Dagen

Nationale Tulpendag
21 januari
De tulp is 's-Nederlands belangrijkste exportproduct. Onze VOC-mentaliteit is erop gebouwd, we verdienen er bakken met geld aan, en jaarlijks komen honderdduizenden buitenlanders naar de Keukenhof om de bloem te aanschouwen.

Wereld Tsunamidag
5 november
In december 2015 heeft de Algemene Raad van de Verenigde Naties 5 november uitgeroepen tot World Tsunami Awareness Day. Initiatiefnemer hiervoor was Japan, het land dat al veelvuldig met dit natuurfenomeen te maken heeft gehad.

Internationale Dag van het Atlantisch Bos
27 mei
Echte bossen heb je in Nederland niet echt. Het handjevol nationale parken hier zijn hooguit goedbeheerde wildparken, maar een echt bos kun je die nauwkeurig aangeplante hectares bomen niet noemen.

24
mei

24 mei

Deze site gebruikt Cookies.