24 mei

Europese Dag van het Nationaal Park

24 mei - 26 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Europese Dag van het Nationaal Park

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Wat is groen en bijzonder mooi? Een park! Bij die schoonheid staan we op 24 mei even stil, tijdens de Dag van het Nationaal Park. Die Dag wordt in heel Europa gevierd om als één man tegen de urbanisatie te staan, of in ieder geval om er eens bij stil te staan hoe fijn het is om af en toe de vrije natuur in te kunnen. Tijdens de Dag van het Nationaal Park worden er ook in de 20 (!) nationale parken die ons land rijk is veel activiteiten georganiseerd om u eens lekker het groen in te sturen. De hei op, het bos in, en genieten maar.

Bij die activiteiten kunt u denken aan speciale smaakfietsroutes of kruidenexcursies, en waterratten kunnen hun hart ophalen tijdens diverse mooie vaartochtjes. Op deze website kunt u zien wat er bij u in de buurt allemaal te beleven valt. Hopelijk wordt het mooi weer, anders kunt u misschien naar de kassen in het Westland. Is ook groen.

Deze Dag wordt in Nederland groot opgepakt door instanties zoals Staatsbosbeheer en het IVN, maar in feite gaat het om een Europese Dag die ieder jaar op deze datum wordt gevierd.

Kijk voor alle informatie op de site vna het IVN.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van het Nationaal Park!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Zeegras
1 maart
U staat er waarschijnlijk niet vaak bij stil omdat u het nooit ziet, maar zeegras is ontzettend belangrijk. Ja, we bedoelen gras dat groeit op de zeebodem.

Internationale Dag van het Bos
21 maart
De Internationale Dag van het Bos is door de Verenigde Naties uitgeroepen en wordt gevierd op 21 maart ieder jaar. De Dag is voor het genereren van extra aandacht voor alle typen bos.

Wereld Waterlandendag
2 februari
Dan denkt u dat het hier nat is, in ons kikkerlandje. Meer dan een kwart ligt onder zeeniveau en het is ook nog eens bijna altijd aan het regenen. Bah.

24
mei

24 mei

Deze site gebruikt Cookies.