[PARTNER*]Waarschijnlijk bent u zich er totaal niet van bewust hoe vaak u in het dagelijks leven een stalen buis tegenkomt. Of, beter gezegd, hoeveel constructies u ziet waarin stalen buizen en buisproducten zoals bochten, fittingen en flenzen verwerkt zijn. Denk maar eens aan bruggen, bouwkranen, stadions, olie- en waterleidingen... Maar ook als u in uw auto stapt, op de bank gaat zitten of uw kantoor binnenloopt bent u omringd door stalen buizen. Om stil te staan bij dit alomtegenwoordige product vieren we 12 november de Dag van de Stalen Buis!
Een kleine opsomming van waar u een stalen buis in kunt vinden? Uw trekhaak bevat er één. De tuinbouw maakt er gebruik van. Stoelen en banken hebben stalen buizen. Schepen, kermisattracties, cv-buizen, die bekende matrixborden boven de snelweg hebben ze allemaal. Ze zitten in heftrucks die iedere dag zorgen dat uw supermarkt gevuld is, en olie en gas worden door lange pijpleidingen vervoerd. Het mag duidelijk zijn: stalen buizen zijn essentieel in deze wereld. De Dag is dan ook in het leven geroepen door één van de grootste distributiebedrijven van stalen buizen van Europa, de Van Leeuwen Buizen Groep.
95 jaar oud De Dag van de Stalen Buis vindt plaats op 12 november. Een symbolische datum, want Van Leeuwen bestaat dit jaar dan precies 95 jaar. Het bedrijf handelt in stalen buizen en heeft vestigingen over de hele wereld. Niet zo gek als je bedenkt dat die buizen overal te vinden zijn. Het idee achter de Dag van de Stalen Buis is om iedereen ervan bewust te maken hoeveel dit product wordt ingezet in de industrie en de energiemarkt. Een vroegere slogan van Van Leeuwen luidt dan ook 'De hele wereld draait om buizen'.
Verdiept u zich op deze dag eens in welke constructies u allemaal een stalen buis kunt vinden, en waar tijdens uw normale routine u ze allemaal kunt vinden. Zoals u inmiddels weet is dat vaker dan u denkt!
Meer informatie over waar stalen buizen allemaal nuttig zijn vindt u onder andere op www.vanleeuwen.com.
* Deze Dag is opgericht via het partnerprogramma van FijneDagVan.
Er is iets poëtisch aan het metrisch stelsel. Vermenigvuldigen gaat met tien, honderd of duizend, een liter water weegt precies een kilo, en past exact in een kubieke meter.
Al sinds de tijden van Copernicus droomt de mensheid van het vliegen. Sterker nog, dat gebeurde al in Biblische tijden . Nadat we onze nekken eeuwenlang hebben verkrampt met omhoog kijken, was het in 1903 dan echt zover.
De Verenigde Naties vinden ook Wetenschap belangrijk. Reden genoeg om 10 november tot World Science Day uit te roepen. En dan met de focus op vrede en ontwikkeling uiteraard.