13 oktober

Internationale Dag ter Voorkoming van Natuurrampen

13 oktober - over 234 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag ter Voorkoming van Natuurrampen

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Natuurrampen zijn hip. Ze zijn "in". Let op, we zeggen niet dat ze leuk zijn hoor. Alleen wel dat ze blijkbaar populair zijn. Want de laatste tijd vinden er veel plaats. Aardbevinkje in Alaska, hittegolfje door Europa, overstrominkje in Pakistan**, vervolgserie van Oh Oh Cherso... Het lijkt wel of de natuur boos op ons is!

Dus valt er voor ons maar één ding te doen: We richten er een Dag voor op! Dat is tenminste wat de Verenigde Naties dachten. Zij vinden dat die vulkaanuitbarstingen op Sumatra en die stomme Eyjafjallajökkul (dat schreef de schrijver op zónder Wikipedia te raadplegen, red.) maar eens op moeten houden met het dwarsbomen van onze samenleving. Dus, laten we met z'n allen de straat op gaan om te protesteren tégen de natuur, die zo vaak van die irritante rampen veroorzaakt!

Dat doen de VN dan wel op de good old fashioned way: Door overheden en organisaties over te halen om meer aan rampenpreventie en waarschuwingsmaatregelen te doen. Sterker nog, we hebben daar zelfs meer dan een Dag voor gehad. Deze Dag is namelijk opgericht tijdens het Internationale Decennium Ter Voorkoming Van Natuurrampen, dat van 1990 tot 1999 liep. Vandaar dus dat we sinds 2000 plots zoveel rampen hebben gehad dus.

Het thema van de Dag is in 2015 is 'Knowledge for Life'. Wat de campagne precies inhoudt wordt pas later bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie over deze Dag op de website van de VN.

Verwante Dagen

Internationale Dag voor de Rivier
14 maart
De officiele gehele naam betreft de Internationale Dag voor de Rivieren en tegen Dammen. Dat zegt eigenlijk al heel veel over deze Dag. Elk jaar op 14 maart is het de Dag om te demonstreren tegen dammen.

Wereld Waterlandendag
2 februari
Dan denk je dat het hier nat is, in ons kikkerlandje. Meer dan een kwart ligt onder zeeniveau en het is ook nog eens bijna altijd aan het regenen. Bah.

Dag van het Eetbare Landschap
21 september
We moeten eens wat meer van het land gaan eten, vindt de organisatie van de Dag van het Eetbare Landschap. Weg met die gefabriceerde kunstmatige zetmelen en die plastige rotzooi die we iedere dag naar binnen stouwen, maar weer opnieuw organisch, biologisch en "eerlijk" eten, van het land.

13
oktober

13 okt

Komende Dagen
Wereld Denkdag
Wereld Denkdag
22 februari
Wereld Yogadag
Wereld Yogadag
22 februari
Dag van de Academies
Dag van de Academies
23 februari
Deze site gebruikt Cookies.