31 mei

Dag van de Asperge

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht31 mei 2019 - 371 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 16:28

Dag van de Asperge

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De asperge is hét seizoensvoedsel bij uitstek. De delicatesse mag ieder jaar in het midden van de lente weer rekenen op veel fans, die een jaar watertandend wachten op de eerste Polen die de witte groente uit de grond trekken. Rond die datum vindt dat ook niet geheel onverwacht de Dag van de Asperge plaats. In 2019 vindt die plaats op 31 mei om ‘het witte goud’ te eren.

Tijdens de Dag van de Asperge zijn er door heel Nederland evenementen te volgen rondom de asperge. Zo zijn er proeverijen waar u direct van de boer zo’n asperge kunt eten, en er zijn meedoe-evenementen waar u zelf asperges kunt steken.

Het belangrijkste dat u op de Dag echter kunt doen is zelf een aspergeschotel maken. Of u dat nou lekker vindt of niet. U kunt in ieder geval op het Asperge Centrum kijken voor meer informatie.

Wens iemand een Fijne Dag van de Asperge!
Verwante Dagen

Wereld Koffiedag
1 oktober
Koffie, het zwarte goud. We kunnen niet meer zonder. Er gaat geen dag voorbij op onze redactie of we tikken weer wat liters pleur achterover. De energie van de caffeine, de rijke geur van grove maling, de bittere smaak van een dampende mok ochtendritueel, dat is wat ons op de been houdt op een gemiddelde dag.

Dag van de Diëtist
19 september
Ieder jaar op $datum organiseert de Nederlandse Vereniging van Diëtisten de Dag van de Diëtist, om hun eigen beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Op de Dag zijn door het hele land diverse activiteiten georganiseerd door diëtisten, zoals open inloopavonden of voorlichtingen, maar ook metingen en voedingsadviezen.

Wereld Nutelladag
5 februari
Nutella is het voedsel van de Goden, het enige broodbeleg dat onze verwende smaakpapillen nog maar een beetje kunnen waarderen, en voor sommige mensen de eerste keus op de vraag "als je één ding mocht eten voor de rest van je leven, wat zou het dan zijn?

31
mei

31 mei

Eerdere edities:
In 2019: 31 mei
In 2018: 11 mei
In 2017: 26 mei
Deze site gebruikt Cookies.