31 mei

Dag van de Asperge

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht31 mei 2019 - 1791 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 16:28

Dag van de Asperge

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De asperge is hét seizoensvoedsel bij uitstek. De delicatesse mag ieder jaar in het midden van de lente weer rekenen op veel fans, die een jaar watertandend wachten op de eerste Polen die de witte groente uit de grond trekken. Rond die datum vindt dat ook niet geheel onverwacht de Dag van de Asperge plaats. In 2019 vindt die plaats op 31 mei om ‘het witte goud’ te eren.

Tijdens de Dag van de Asperge zijn er door heel Nederland evenementen te volgen rondom de asperge. Zo zijn er proeverijen waar u direct van de boer zo’n asperge kunt eten, en er zijn meedoe-evenementen waar u zelf asperges kunt steken.

Het belangrijkste dat u op de Dag echter kunt doen is zelf een aspergeschotel maken. Of u dat nou lekker vindt of niet. U kunt in ieder geval op het Asperge Centrum kijken voor meer informatie.

Wens iemand een Fijne Dag van de Asperge!




Verwante Dagen

Dag van de Vlaai
25 oktober
Als we de bourgondische Limburgers ergens van kennen, naast hun zachte G, dan is het wel hun bekendste lekkernij: de vlaai. De regionale taartachtige snack gaat goed bij koffie en komt in allerlei smaken zoals abrikoos en kers, het is divers (met óf zonder slagroom is allebei lekker!

Internationale Dag van de Kokosnoot
2 september
De kokosnoot. Je moet er van houden. Dit hoofdingrediënt van de Bounty is niet alleen populair onder toeristen die met hun luie kont op maagdelijk witte eilanden in West-Polinesië liggen, maar voor veel bewoners in de tropen is de uit de kluiten gewassen walnoot met melk een belangrijke bron van voeding én economisch gewin.

Wereld Koffiedag
1 oktober
Koffie, het zwarte goud. We kunnen niet meer zonder. Er gaat geen dag voorbij op onze redactie of we tikken weer wat liters pleur achterover. De energie van de caffeine, de rijke geur van grove maling, de bittere smaak van een dampende mok ochtendritueel, dat is wat ons op de been houdt op een gemiddelde dag.

Deze site gebruikt Cookies.