3 juni

Wereldfietsdag

3 juni - 138 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 oktober 21:28

Wereldfietsdag

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op wereldfietsdag ieder jaar op 3 juni promoot de VN de voordelen van de fiets. Het is snel, gemakkelijk, goedkoop, milieuvriendelijk en nog goed voor je gezondheid ook. In Nederland is het elke dag wel wereldfietsdag maar in de VS ligt dat heel anders.

Fietspaden zijn gevaarlijk in New York bijvoorbeeld. Een openslaande portier tegen je fiets is de orde van de dag. En dan is NY nog fietsvriendelijk. De meeste steden zijn niet ingericht voor de fiets maar voor de auto. Fietsen gebeurt in de VS dan ook alleen als sport. Er is zelfs een antifietslobby een groep mensen die probeert fietspaden tegen te houden en die glas op straat gooien om fietsers te weren. New York wil toch fietsvriendelijker worden en zet vol in op het milieuvriendelijke model. De fiets is inmiddels zelfs al vaak sneller dan de metro. En dan dragen we daar met deze fietsdag mooi aan bij.

Wens iemand een Fijne Wereldfietsdag!
Verwante Dagen

Dag van de Vrachtwagenchauffeur
9 december
Zonder vrachtwagenschauffeurs stort de wereld in. Niet overdreven. De supermarkten? Binnen een dag niks meer in huis. Tankstations? Zeg maar dag tegen uw mobiliteit.

Internationale Dag van de Spoorwegovergang
10 juni
Van achter het stuur gezien zijn er weinig dingen zo irritant als stilstaan voor een wissel waar de Sprinter van Emmercompascuum naar Tweede Exloërmond langsop tuft.

Dag van de Maximumsnelheid
5 maart
Het is soms heel verleidelijk om dat gaspedaal nét iets harder in te trappen dan u zou willen, maar te snel rijden is levensgevaarlijk, slecht voor het milieu én vervelend voor omwonenden.

3
juni

3 jun

Komende Dagen
Antillendag
Antillendag
21 oktober
Deze site gebruikt Cookies.