3 juni

Wereldfietsdag

3 juni - 5 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Wereldfietsdag

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op wereldfietsdag ieder jaar op 3 juni promoot de VN de voordelen van de fiets. Het is snel, gemakkelijk, goedkoop, milieuvriendelijk en ook nog eens goed voor de gezondheid. In Nederland mogen we deze Dag elke dag wel vieren, maar in veel autocentrische landen zoals de VS ligt dat heel anders.

Fietspaden in New York zijn bijvoorbeeld zijn gevaarlijk. Een openslaande portier tegen je fiets is de orde van de dag. En dan is NY nog relatief fietsvriendelijk. De meeste steden zijn niet ingericht voor de fiets maar voor de auto. Fietsen gebeurt in de VS dan ook alleen als sport. Er is zelfs een antifietslobby een groep mensen die probeert fietspaden tegen te houden en die glas op straat gooien om fietsers te weren. New York wil toch fietsvriendelijker worden en zet vol in op het milieuvriendelijke model. De fiets is inmiddels zelfs al vaak sneller dan de metro. En dan dragen we daar met deze fietsdag mooi aan bij.

Meer informatie over deze Dag vindt u op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Wereldfietsdag!
Verwante Dagen

Internationale Dag ter Herdenking van Verkeersslachtoffers
19 november
Links, rechts, dan nog een keer links, zo leerden wij vroeger oversteken. Hartstikke veilig, en alleen oversteken als het licht groen is. Nederland is een bijzonder veilig land wat verkeer betreft.

Dag van de Trage Weg
14 oktober
Al dat scheuren op de snelwegen moest maar eens afgelopen zijn. Met je 130 en je Autobahn. De Vlamingen doen het in het weekend van $datum een dagje rustig aan, en gaan op de Dag van de Trage Weg te voet, te fiets, te paard of te Segway.

Dag van de Vrachtwagenchauffeur
14 december
Zonder vrachtwagenschauffeurs stort de wereld in. Niet overdreven. De supermarkten? Binnen een dag niks meer in huis. Tankstations? Zeg maar dag tegen uw mobiliteit.

3
juni

3 jun

Deze site gebruikt Cookies.