3 juni

Wereldfietsdag

3 juni - 18 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Wereldfietsdag

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op wereldfietsdag ieder jaar op 3 juni promoot de VN de voordelen van de fiets. Het is snel, gemakkelijk, goedkoop, milieuvriendelijk en ook nog eens goed voor de gezondheid. In Nederland mogen we deze Dag elke dag wel vieren, maar in veel autocentrische landen zoals de VS ligt dat heel anders.

Fietspaden in New York zijn bijvoorbeeld zijn gevaarlijk. Een openslaande portier tegen je fiets is de orde van de dag. En dan is NY nog relatief fietsvriendelijk. De meeste steden zijn niet ingericht voor de fiets maar voor de auto. Fietsen gebeurt in de VS dan ook alleen als sport. Er is zelfs een antifietslobby een groep mensen die probeert fietspaden tegen te houden en die glas op straat gooien om fietsers te weren. New York wil toch fietsvriendelijker worden en zet vol in op het milieuvriendelijke model. De fiets is inmiddels zelfs al vaak sneller dan de metro. En dan dragen we daar met deze fietsdag mooi aan bij.

Meer informatie over deze Dag vindt u op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Wereldfietsdag!
Verwante Dagen

Dag van de Lightrail
24 januari
Quizvraagje: Wat is een lightrail? A: Een verlicht stuk vangrail B: Nieuwe makreel, maar dan 'light', zonder suikers C: Een ultralichte trein op electriciteit Het kostte ons ook wat moeite om het uit te zoeken, maar we kunnen u zeggen dat het antwoord C is.

Nationale Stoomtreindag
9 mei
Met de trein op vakantie of dagelijks pendelen met de Nederlandse Spoorwegen is hartstikke leuk en ook nog eens milieuvriendelijk, maar de treinen zijn doorgaans wel een beetje saai.

Fiets-naar-je-Werk-Dag
16 mei
Medio mei springen we jaarlijks op ons stalen ros springen om naar het werk te gaan, in plaats van altijd maar de auto te pakken of in die vieze dieselbus te stappen.

3
juni

3 jun

Deze site gebruikt Cookies.