Dan denkt u dat het hier nat is, in ons kikkerlandje. Meer dan een kwart ligt onder zeeniveau en het is ook nog eens bijna altijd aan het regenen. Bah. Maar... Het kan altijd erger. Zo zijn er ook waterlanden/moerassen in deze wereld, en man wat is het daar altijd een bende. Vies modderig water overal, irritante insecten zo groot als je vuist en een stank waar een bunzing zich nog voor zou schamen. Maar juist dat soort plaatsen, de waterlanden, die zijn erg belangrijk voor het fragiele ecosysteem van onze planeet.
Op deze Dag werken allerlei betrokken instanties (natuurverenigingen, waterschappen, overheden) samen om te zorgen dat partijen zich aan dit verdrag houden en om zelf meer bekendheid te geven aan het beleid rond waterlanden. Op www.worldwetlandsday.org staat alle informatie over World Wetlands Day, op Wikipedia staat ook wat aanvullends.
Hier in Nederland is een boswachter vooral een veredelde parkbeheerder. Niet dat je geen werk hebt aan de aangeharkte boomperken die in ons land voor bos doorgaan, maar in veel landen zoals in Afrika zijn boswachter niet alleen essentiële ecobeheerders maar ook dierenbeschermers.
Echte bossen heb je in Nederland niet echt. Het handjevol nationale parken hier zijn hooguit goedbeheerde wildparken, maar een echt bos kun je die nauwkeurig aangeplante hectares bomen niet noemen.
Bamboe associëren wij vooral met China en panda's. Grotendeels correct, al is dat natuurlijk niet het enige waar dit rap groeiende onkruid woekert. In de Zuid-Aziatische cultuur speelt bamboe in het algemeen een grote rol.