Je zou het na 2+-coronajaren misschien niet zo snel denken, maar logisch nadenken is een van de meest fundamentele dingen die we als mensheid kunnen doen. Sterker nog, volgens Unesco onderscheiden we ons daarmee van de dieren, en daarom is het niet meer dan logisch dat er een Wereld Logicadag is.
Wereld Logicadag wordt gevierd op 14 januari. De Dag is dus opgericht door Unesco, de onderwijs- en cultuurtak van de Verenigde Naties. Die grijpt de Dag aan om het belang van logisch redeneren te benadrukken, in het onderwijs en de wetenschap maar ook in het vrije debat en in de omgang met elkaar. Volgens de instantie draagt meer logica bij aan een beter begrip voor en dialoog met elkaar.
De Dag van de Leid(st)er is in 2002 opgericht door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang - destijds heette het de Dag van de Leid(st)er en Gastouder.
Op 8 september ieder jaar worden we door de Verenigde Naties (door UNESCO, om precies te zijn) herinnerd aan hoe het nu eigenlijk staat met de alfabetiseringscijfers van het afgelopen jaar.
Een van de belangrijkste dingen waar we het collectie wel over eens kunnen zijn is dat goed onderwijs de basis van een goed leven is. Onderwijs is win-win, voor kinderen en voor de wereld, en dat vieren we op $datum.