31 oktober

Internationale Dag van de Stad

31 oktober - over 280 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Internationale Dag van de Stad

Categorie:
53-house Bouwen en wonen

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Toen wij Wereld Habitatdag nog aan het toevoegen waren, kwamen we er achter dat de VN de volgende resolutie voor een nieuwe Dag alweer had aangenomen. Na een mislukte poging in 2010, is het uitroepen van de Dag van de Stad in de 68e vergadering van de VN in 2013 dan toch gelukt. Op 31 oktober is het volgens de Verenigde Naties de Internationale Dag van de Stad (of Wereld Stedendag).

2014 was daarmee het eerste jaar dat de Dag daadwerkelijk gevierd werd. Op de Dag wordt er gepromoot om de urbanisatie op de politieke agenda te krijgen, en steden te laten samenwerken voor een duurzame stedelijke ontwikkeling. Sindsdien is het ieder jaar op 31 oktober World Cities Day.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Stad!
Verwante Dagen

Wereld Habitatdag
3 oktober
Iedere eerste maandag van oktober is het Wereld Habitatdag. Deze Dag is door de Verenigde Naties opgericht om meer bewustzijn te creëren van hoe belangrijk een goede woonomgeving is.

Internationale Dag van het Straatkind
12 april
Geen enkel kind zou op straat moeten leven. Om wat voor reden dan ook. Toch gebeurt dat helaas nog nét iets te regelmatig, en echt niet alleen in derdewereldlanden.

31
oktober

31 okt

Komende Dagen
Wereld Douanedag
Wereld Douanedag
26 januari
Deze site gebruikt Cookies.