31 oktober

Internationale Dag van de Stad

31 oktober - over 286 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 oktober 21:28

Internationale Dag van de Stad

Categorie:
53-house Bouwen en wonen

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Toen wij Wereld Habitatdag nog aan het toevoegen waren, kwamen we er achter dat de VN de volgende resolutie voor een nieuwe Dag alweer had aangenomen. Na een mislukte poging in 2010, is het uitroepen van de Dag van de Stad in de 68e vergadering van de VN in 2013 dan toch gelukt. Op 31 oktober is het volgens de Verenigde Naties de Internationale Dag van de Stad (of Wereld Stedendag).

2014 was daarmee het eerste jaar dat de Dag daadwerkelijk gevierd werd. Op de Dag wordt er gepromoot om de urbanisatie op de politieke agenda te krijgen, en steden te laten samenwerken voor een duurzame stedelijke ontwikkeling. Sindsdien is het ieder jaar op 31 oktober World Cities Day.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Stad!
Verwante Dagen

Dag van de Afwerking
23 november
Je zou ietwat rare associaties kunnen maken bij de Dag van de Afwerking, wat ook wel 'hét evenement voor de afwerkingssector' wordt genoemd. Maar deze Dag vindt in België plaats, en de Vlamingen kennen de Nederlandse taal beter dan wij dus deze mogen ze hebben.

Internationale Dag van het Straatkind
12 april
Geen enkel kind zou op straat moeten leven. Om wat voor reden dan ook. Toch gebeurt dat helaas nog nét iets te regelmatig, en echt niet alleen in derdewereldlanden.

Wereld Habitatdag
4 oktober
Iedere eerste maandag van oktober is het Wereld Habitatdag. Deze Dag is door de Verenigde Naties opgericht om meer bewustzijn te creëren van hoe belangrijk een goede woonomgeving is.

31
oktober

31 okt

Deze site gebruikt Cookies.