31 oktober

Internationale Dag van de Stad

aandacht31 oktober - over 15 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag van de Stad

Categorie:
53-house Bouwen en wonen

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Toen wij Wereld Habitatdag nog aan het toevoegen waren, kwamen we er achter dat de VN de volgende resolutie voor een nieuwe Dag alweer had aangenomen. Na een mislukte poging in 2010, is het uitroepen van de Dag van de Stad in de 68e vergadering van de VN in 2013 dan toch gelukt. Op 31 oktober is het volgens de Verenigde Naties de Internationale Dag van de Stad (of Wereld Stedendag).

2014 was daarmee het eerste jaar dat de Dag daadwerkelijk gevierd werd. Op de Dag wordt er gepromoot om de urbanisatie op de politieke agenda te krijgen, en steden te laten samenwerken voor een duurzame stedelijke ontwikkeling. Sindsdien is het ieder jaar op 31 oktober World Cities Day.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Stad!
Verwante Dagen

Dag van de Architectuur
14 juni
Tijdens de Dag van de Architectuur, het eerste of tweede weekend in juni (daarmee is het meer het Weekend van de Architectuur), gaan in ruim 50 gemeenten allerlei gebouwen open die normaal nooit open zijn voor publiek.

Betondag
14 november
De Betondag is vernieuwd! Na de vernieuwingen van afgelopen jaar informeren we u nu graag over de nieuwe locatie van 2019: de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Wereld Habitatdag
7 oktober
Iedere eerste maandag van oktober is het Wereld Habitatdag. Deze Dag is door de Verenigde Naties opgericht om meer bewustzijn te creëren van hoe belangrijk een goede woonomgeving is.

31
oktober

31 okt

Deze site gebruikt Cookies.