Eerder vond de Internationale Dag van de Stad plaats, een Dag die door de Verenigde Naties werd opgericht om aandacht te vragen voor de kansen en bedreigingen van urbanisatie. Op 29 september doen we die Dag op nationaal niveau nog eens dunnetjes over. Het is dan in Nederland de Dag van de Stad.
De Nederlandse Dag van de Stad is een evenement waarop 'iedereen die in Nederland werkt aan de ontwikkeling van de stad en stedelijke regio's' bij elkaar kan komen. Dat gebeurt tijdens een congres in gaststad Tilburg. De Dag van de Stad wordt opgericht door een hele rits aan organisaties en ministeries, en is bedoeld om 'te inspireren, te informeren en te agenderen'. In de praktijk betekent dat, naast een hoop ambtelijk jargon, dat er wordt gesproken over hoe zaken als economie, onderwijs en duurzaamheid in stedelijke gebieden beter kunnen worden door samenwerking.
Vaderdag behoeft, net als Moederdag, eigenlijk geen uitleg. Het is een Dag om onze vaders te bedanken voor de mannen die ze van ons maakten door vroeger met ons te gaan voetballen en die ons leerden hoe we boomhutten moesten bouwen (of dat voor ons deden).
Een kus is het beste teken van affectie. Het betekent veel, in iedere cultuur op deze aardkloot is het op elkaar brengen van de monden het toonbeeld van liefde.
Wij moesten het ook even twee keer lezen. Zuid-Zuidsamenwerking. Coöperatie tussen het zuiden en het andere zuiden, zo leest het. Daar moesten we even grondig diepe research naar doen.