28 oktober

Dag van de Stad

congres28 oktober - over 131 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 6 mei 13:13

Dag van de Stad

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Eerder vond de Internationale Dag van de Stad plaats, een Dag die door de Verenigde Naties werd opgericht om aandacht te vragen voor de kansen en bedreigingen van urbanisatie. Op 28 oktober doen we die Dag op nationaal niveau nog eens dunnetjes over. Het is dan in Nederland de Dag van de Stad.

De Nederlandse Dag van de Stad is een evenement waarop 'iedereen die in Nederland werkt aan de ontwikkeling van de stad en stedelijke regio's' bij elkaar kan komen. Dat gebeurt tijdens een congres in gaststad Den Haag. De Dag van de Stad wordt opgericht door een hele rits aan organisaties en ministeries, en is bedoeld om 'te inspireren, te informeren en te agenderen'. In de praktijk betekent dat, naast een hoop ambtelijk jargon, dat er wordt gesproken over hoe zaken als economie, onderwijs en duurzaamheid in stedelijke gebieden beter kunnen worden door samenwerking.

Meer informatie is onder andere te vinden op de website van één van de organisatoren, G32.

Wens iemand een Fijne Dag van de Stad!
Verwante Dagen

Internationale Dag voor Kinderen die Slachtoffer zijn van Agressie
4 juni
Dat hele conflict tussen Israel en Palestina, daar trekken we geen partij in. Veel te controversieel. Feit blijft dat er tijdens aanvallen van Israels kant veel slachtoffers zijn gevallen, en "vanwege de agressieve aanvallen van Israel op Palestina en Libanon en de onschuldige kinderen die daarbij het slachtoffer werden", hebben de Verenigde Naties daar deze Dag voor opgericht.

Paarse Vrijdag
13 december
Iedere tweede vrijdag in december is het Paarse Vrijdag. Op die Dag dragen scholieren en studenten de hele dag paarse kleding, om daarmee hun solidariteit te tonen met de LGBT-gemeenschap.

Wereld Familiedag
1 januari
Wereld Familiedag is een Dag waarop je je familie ontmoet. Bijna iedereen doet dat ieder jaar, en wel op 1 januari. De dag is een Dag die officieel wordt gevierd in verschillende landen.

28
oktober

28 okt

Eerdere edities:
In 2018: 29 oktober
In 2017: 30 oktober
Deze site gebruikt Cookies.