28 februari

Schrikkeldag

LET OP: deze Dag is in 2014 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2014 versie van deze Dag.
aandacht28 februari 2014 - 1907 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 28 september 13:07


Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Eens in de 4 jaar vindt weer die vreemde "extra dag" plaats aan het eind van februari. Schrikkeldag maakt van kortste maand van het jaar een Dagje langer. Dat komt omdat zonnenkalender niet helemaal gelijk is met de kalender die wij gebruiken: een jaar duurt eigenlijk 365,24 dagen.

Eens in de vier jaar zal een jaar dus 366 dagen duren, en om dat te laten kloppen met onze kalenders wordt er een extra Dag toegevoegd. Vervelend als je net dan geboren wordt.

Wens iemand een Fijne Schrikkeldag!
Verwante Dagen

Dag van de Zeevaarder
25 juni
De Dag van de Zeevaarder is weer een Dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen, en vindt ieder jaar op 25 juni plaats. De Dag werd opgericht tijdens een conferentie in Manilla (Filipijnen) in 2010, met als reden om stil te staan hoe belangrijk de taak van de dappere matrozen op de zeven zeeën wel niet is.

Wereld UFO-Dag
2 juli
Unidentified Flying Objects, of UFO's, zijn al jarenlang onderwerp van fervente discussies onder een niche-groep fanatiekelingen. Bestaan de groene mannetjes nu wel of niet, en komen ze werkelijk ons planeetje bezoeken?

Internationale Dag voor Afschaffing van de Slavernij
2 december
Helaas bestaat er in deze wereld nog steeds slavernij, waarbij mensen worden gedwongen om gedwongen te werken - niet zelden in de vorm van prostitutie.

Deze site gebruikt Cookies.