28 februari

Schrikkeldag

LET OP: deze Dag is in 2014 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2014 versie van deze Dag.
28 februari 2014 - 1850 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 28 september 13:07


Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Eens in de 4 jaar vindt weer die vreemde "extra dag" plaats aan het eind van februari. Schrikkeldag maakt van kortste maand van het jaar een Dagje langer. Dat komt omdat zonnenkalender niet helemaal gelijk is met de kalender die wij gebruiken: een jaar duurt eigenlijk 365,24 dagen.

Eens in de vier jaar zal een jaar dus 366 dagen duren, en om dat te laten kloppen met onze kalenders wordt er een extra Dag toegevoegd. Vervelend als je net dan geboren wordt.

Verwante Dagen

Wereld UFO-Dag
2 juli
Unidentified Flying Objects, of UFO's, zijn al jarenlang onderwerp van fervente discussies onder een niche-groep fanatiekelingen. Bestaan de groene mannetjes nu wel of niet, en komen ze werkelijk ons planeetje bezoeken?

Internationale Dag voor Fatsoenlijk Werk
7 oktober
De World Day of Decent Work is een Dag die staat voor onder andere veiligheid op het werk. Er zijn talloze beroepen die zo onveilig zijn dat hier iets aan gedaan moet worden.

Internationale Dag van Solidariteit met Antifascistische Gevangenen
25 juli
Deze Dag, die in 2014 is uitgeroepen tot Dag van de solidariteit met Jock Palfreeman – een Australische man die in Bulgarije een straf van twintig jaar uitzit omdat hij twee Roma-mannen had verdedigd tegen een aanval van fascistische voetbalvandalen, is bedoeld om de grenzen te doorbreken en een internationaal antwoord tegen het fascisme te formuleren.

Deze site gebruikt Cookies.