27 april

Internationale Dag van de Dierenarts

aandacht27 april - 59 dagen geleden elk jaar op de laatste zaterdag van april
In 2020 op 25 april
Aangepast op 30 april 10:16

Internationale Dag van de Dierenarts

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Iedere laatste zaterdag in april is het de Internationale Dag van de Dierenarts. Dat behoeft niet echt een uitleg wel? Volgens de organisatoren van de World Veterinary Assocation (WVA) is de dierenarts een belangrijke schakel in het welzijn van allerlei (huis)dieren. Door het werk van de dierenarts worden de levens van honden, katten, vogels, en weten we wat nog allemaal meer significant verlengd. Daar mogen ze best eens voor bedankt worden.

Weerstand
Het thema van de Dag van de Dierenarts dit jaar 'Value of Vaccination'. Daarmee wil de WVE aandacht geven aan het feit dat dieren moeten worden ingeënt tegen allerlei ziektes.

Al die informatie kunt u ook nalezen op www.worldvet.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Dierenarts!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Aap
14 december
Laten we wel wezen: De aap is het leukste dier dat er bestaat. Grappig, slim, lief... Niet heel gek dus dat er een speciale Dag wordt gewijd aan de vrolijke boombewoners, en dat gebeurt op 14 december tijdens de Internationale Dag van de Aap.

Internationale Dag van de Otter
29 mei
Otters zijn van die dieren die het maar niet wil lukken in Nederland. We proberen constant om de populatie weer op de been te krijgen maar zonder succes.

Internationale Dag van het Gekweekte Dier
2 oktober
Net twee dagen voor dierendag geven we aandacht aan een specifieke groep dieren: de boerderijdieren. De dieren die worden geproduceerd voor de slacht zeg maar; zoals varkens, runderen, en kippen.

27
april

27 apr

Eerdere edities:
In 2018: 30 april
In 2017: 30 april
In 2016: 30 april
Deze site gebruikt Cookies.