11 februari

Europese Dag van Alarmnummer 112

11 februari - 227 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 5 februari 16:53

Europese Dag van Alarmnummer 112

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

11 februari is het de Europese dag van alarmnummer 112. Deze dag is een initiatief van de Europese Commissie om mensen er bewust van te maken dat 112 in alle 27 EU-lidstaten bereikbaar is voor hulp in levensbedreigende situaties. Sinds 2013 wordt deze Dag ieder jaar gevierd.

Op 11 februari is er extra aandacht om dit belangrijke nummer bekender te maken. Keer op keer blijkt bijvoorbeeld uit onderzoeken dat nog niet iedereen weet wat het Europese alarmnummer is en hoe je het kunt bereiken - 112 is bijvoorbeeld ook te bellen zonder bereik van provider X, zolang provider Y maar wel bereik heeft.

De datum spreekt natuurlijk voor zich: het is dan 11-2 en wanneer vier je een dergelijke Dag nou beter dan op deze manier? Net zoals er bijvoorbeeld een Wereld Pi-Dag is op 14-3 (3-14 op zo'n Amerikaans dan).

Op de Fijne Dag Van-redactie hebben wij in ieder geval onze telefoons paraat. Niet omdat het hier zo onveilig is, maar puur omdat het ongeluk in een klein hoekje zit. En ja, 112 - daar red je levens mee. Meer informatie is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van Alarmnummer 112!
Verwante Dagen

Dag van het Nieuwe Jaar
1 januari
Een nieuw jaar, een nieuw begin voor een volle agenda. Nationale, internationale en lokale Dagen worden weer volop in het leven geroepen dit jaar, door verenigingen, beroepsgroepen en organisaties, om aandacht te vragen over onderwerpen die voor zowel hen als de maatschappij van belang zijn.

Internationale Dag van de Vermiste of Ontvoerde VN-medewerkers
25 maart
Ieder jaar op 25 maart houden de Verenigde Naties de Dag van hun Vermisten en Gedetineerden. Niet de algemene Dag van de Vermisten (want die is op 30 augustus), maar een Dag van Vermiste VN-medewerkers.

Wereld Lichtjesdag
10 december
Iedere 2e zondag in december is het Wereld Lichtjesdag. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

11
februari

11 feb

Deze site gebruikt Cookies.