11 februari

Europese Dag van Alarmnummer 112

11 februari - 46 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 5 februari 16:53

Europese Dag van Alarmnummer 112

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

11 februari is het de Europese dag van alarmnummer 112. Deze dag is een initiatief van de Europese Commissie om mensen er bewust van te maken dat 112 in alle 27 EU-lidstaten bereikbaar is voor hulp in levensbedreigende situaties. Sinds 2013 wordt deze Dag ieder jaar gevierd.

Op 11 februari is er extra aandacht om dit belangrijke nummer bekender te maken. Keer op keer blijkt bijvoorbeeld uit onderzoeken dat nog niet iedereen weet wat het Europese alarmnummer is en hoe je het kunt bereiken - 112 is bijvoorbeeld ook te bellen zonder bereik van provider X, zolang provider Y maar wel bereik heeft.

De datum spreekt natuurlijk voor zich: het is dan 11-2 en wanneer vier je een dergelijke Dag nou beter dan op deze manier? Net zoals er bijvoorbeeld een Wereld Pi-Dag is op 14-3 (3-14 op zo'n Amerikaans dan).

Op de Fijne Dag Van-redactie hebben wij in ieder geval onze telefoons paraat. Niet omdat het hier zo onveilig is, maar puur omdat het ongeluk in een klein hoekje zit. En ja, 112 - daar red je levens mee. Meer informatie is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van Alarmnummer 112!
Verwante Dagen

Wereld Verteldag
20 maart
Wereld Verteldag is een Dag die draait om verhalen, en dan vooral om verhalen die mondeling aan elkaar worden doorgegeven. De Dag is niet alleen bedoeld voor het vertellen van mooie sprookjes, maar er zit ook een diepere gedachte achter waarin we stilstaan bij hoe belangrijk het doorvertellen van verhalen is vanuit een antropologisch perspectief.

Wereld Moldag
23 oktober
Mol is niet alleen een klein diertje onder uw grasmat, maar ook een fysische eenheid en daarmee één van de zeven basiseenheden van het internationale stelsel van eenheden.

Vlaggetjesdag
17 juni
Vlaggetjesdag is een jaarlijks evenement in de kustgebieden van ons land, waar ieder jaar de eerste verse Hollandse nieuwe haring wordt gepresenteerd aan mensen die zoute vis niet ontzettend smerig vinden.

11
februari

11 feb

Deze site gebruikt Cookies.