11 februari

Europese Dag van Alarmnummer 112

11 februari - 101 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Europese Dag van Alarmnummer 112

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

11 februari is het de Europese dag van alarmnummer 112. Deze dag is een initiatief van de Europese Commissie om mensen er bewust van te maken dat 112 in alle 27 EU-lidstaten bereikbaar is voor hulp in levensbedreigende situaties. Sinds 2013 wordt deze Dag ieder jaar gevierd.

Op 11 februari is er extra aandacht om dit belangrijke nummer bekender te maken. Keer op keer blijkt bijvoorbeeld uit onderzoeken dat nog niet iedereen weet wat het Europese alarmnummer is en hoe je het kunt bereiken - 112 is bijvoorbeeld ook te bellen zonder bereik van provider X, zolang provider Y maar wel bereik heeft.

De datum spreekt natuurlijk voor zich: het is dan 11-2 en wanneer vier je een dergelijke Dag nou beter dan op deze manier? Net zoals er bijvoorbeeld een Wereld Pi-Dag is op 14-3 (3-14 op zo'n Amerikaans dan).

Op de Fijne Dag Van-redactie hebben wij in ieder geval onze telefoons paraat. Niet omdat het hier zo onveilig is, maar puur omdat het ongeluk in een klein hoekje zit. En ja, 112 - daar red je levens mee. Meer informatie is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van Alarmnummer 112!
Verwante Dagen

Wereld Hypnosedag
4 januari
Of u nou gelooft in hypnose of niet, voor veel mensen kan deze vorm van therapie erg nuttig zijn in het genezen van allerhande kwaaltjes. Desondanks bestaat er nog veel scepcis over hypnose, met name door critici die de kwakzalverij denigrerend een placebo-aanfluiting vinden.

Wereld Orgasmedag
21 december
Wereld Orgasmedag is een Dag waarop we allemaal in een ultieme, simultane staat van extase proberen te komen. Alsof we nergens meer boos over hoeven te zijn.

Internationale Dag van de Sociale Rechtvaardigheid
20 februari
Ieder jaar op 20 februari organiseren de Verenigde Naties de Internationale Dag van de Sociale Rechtvaardigheid. De Dag is bedoeld om de focus te leggen op hoe wij zo sociaal mogelijk kunnen omgaan met onze medemens.

Deze site gebruikt Cookies.