6 april

Internationale Kussengevechtsdag

aandacht6 april - 251 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 11:17

Internationale Kussengevechtsdag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wij gingen vroeger wel eens op slaappartijtjes. Dat was leuk, want hele nacht opblijven, snoepen, films kijken. Tegenwoordig kan dat niet meer; die kids liggen dan de hele nacht de mariokarten en te wii'en. Hoe anders was dat in onze tijd. Want wat was nou één van de leukste dingen om te doen tijdens zo'n slaapfeestje? Juist! Het kussenvechten!

Campagne
Deze hyperactieve hobby is er eentje die we eigenlijk allemaal zogenaamd ontgroeid moeten zijn. Want volwassen, dus mag dat niet meer. Doodzonde, vindt het altijd kind gebleven internet. Via de sociale media is er daarom een grootschalige, internationale campagne opgesteld om een Internationale Kussengevechtsdag te organiseren. Op deze Dag mogen we weer even als vanouds gaan meppen met onze kussens, hard rondrennen en daarna door de adrenalineboost doodmoe neervallen. Dat hoeft geen diepere reden te hebben: Dat is gewoon leuk!

Dam
De Dag is in 2011 opgericht en heeft vorig jaar al een enorme vlucht genomen. Ook het jaar daarop, en wederom dit jaar, kunt u ongegeneerd kussenvechten met uw ega, kinderen, buren, of willekeurige voorbijgangers. Vorig jaar konden we collectief naar de Dam in Amsterdam gaan om daar met slaapgerei te vechten, maar voorlopig staan er nog geen activiteiten in Nederland gepland. Maar dat weerhoudt u er natuurlijk niet van om zelf iets op te richten!

Meer informatie is te vinden op www.PillowfightDay.com.

Wens iemand een Fijne Internationale Kussengevechtsdag!
Verwante Dagen

Nationale Stoepkrijtdag
3 april
Als zelfs stoepkrijt al verboden wordt, weet je dat de vertrutting compleet is. Dat is echter wat er vorige week in Den Haag gebeurde. Reden voor radio-DJ en zijn 'Bond Tegen Vertrutting' om de tweede woensdag van april uit te roepen tot Nationale Stoepkrijtdag!

INTERNATIONALE CAPSLOCKDAG
28 juni
INTERNATIONALE CAPSLOCKDAG KOMT VOORT UIT EEN INTERNETINITIATIEF VAN MENSEN DIE EENS LEKKER VAN ZICH AF WILDEN SCHREEUWEN. MEESTAL WORDT HET ALS IRRITANT ERVAREN, MAAR EIGENLIJK IS CAPSLOCK NATUURLIJK DE CRUISE CONTROL VOOR 'COOL'.

Wereld Vriendelijkheidsdag
13 november
Wereld Kindness Day is een Dag om goede daden in de gemeenschap te benadrukken, gericht op de positieve kracht en de rode draad van vriendelijkheid die ons bindt.

6
april

6 apr

Eerdere edities:
In 2018: 7 april
In 2016: 2 april
In 2015: 4 april
Deze site gebruikt Cookies.