7 november

Kapladag

7 november - over 258 dagen elke 1e zaterdag van november
In 2021 op 6 november
Aangepast op 22 november 11:31

Kapladag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Misschien kent u ze wel misschien kent u ze niet. Kapla zijn houten (speelgoed)stokjes waarmee je kunt bouwen. De Kapladag is voor mensen die Kapla nog niet kennen, en op elke eerste zaterdag van november kennis kunnen maken met deze houten plankjes. In eerste instantie voor kinderen, maar ook natuurlijk ouders die het voor hun kinderen willen kopen.

Iedere eerste zaterdag in november is het Kapladag. Op verschillende plekken in het land kunt u kennis maken met de stokjes. Buiten dat bouwen met blokken gewoon leuk is, biedt het voor kinderen ook nog eens educatieve mogelijkheden. Laat uw creativiteit dus maar bloeien.

Ook wij speelden vroeger met Kapla. Het was een groot feest als we in de kleuterklas de bouwhoek in mochten duiken, en wedstrijdje te doen wie de hoogste toren mocht bouwen. Een Eiffeltoren bouwen is ons nooit gelukt, niet alleen omdat we daar geen geduld voor hadden, maar simpelweg omdat er niet genoeg Kapla's in de doos zaten.

Wens iemand een Fijne Kapladag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van Rare Loopjes
7 januari
In januari is het nog niet zo druk qua themadagen. Daarom is een geinig initiatief af en toe wel eens nodig. Op $datum bestaat zo'n initiatief. Het is dan namelijk de Internationale Dag van Rare Loopjes (The International Day of Silly Walks).

Dag van de Escape Room
1 oktober
Weet u wat een escape room is? Het relatief nieuwe concept, waarin u opgesloten wordt in een kamer en er door middel van spelletjes en puzzels binnen een uur uit moet ontsnappen verovert in razend tempo de wereld, en dat is reden genoeg om $datum uit te roepen tot Dag van de Escape Room.

Star Wars-Dag
4 mei
Voor sommige mensen is het maar een stomme film die zich in de ruimte afspeelt, met die die gozer die zo zwaar ademt. Dat soort mensen kent het verschil niet eens tussen Star Wars en Star Trek (en Stargate).

7
november

7 nov

Eerdere edities:
In 2019: 2 november
In 2018: 3 november
In 2017: 4 november
Komende Dagen
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
28 februari
Deze site gebruikt Cookies.