7 mei

Internationale Dag van de Lach

7 mei - 143 dagen geleden elke 1e zondag van mei
In 2024 op 5 mei
Aangepast op 11 december 15:02

Internationale Dag van de Lach

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Lachen is gezond, en dat beseffen dat de oprichters van de Internationale Dag van de Lach maar al te goed. De Dag van de Lach, ieder jaar op de eerste zondag in mei, is bedoeld om even een potje te gieren, te brullen en te schuddebuiken. Lachen heeft namelijk veel gezondheidsvoordelen en humor en plezier verbinden mensen van allerlei culturen aan elkaar. Dit jaar vindt de Dag plaats op 7 mei.

Wereld Lachdag is in 1998 opgericht door de World Laughter Yoga Movement. De Dag hangt dan ook samen met Wereld Yogadag (31 januari).

U kunt tijdens de Dag een goede komedie opzetten, maar leuker zijn dat speciale 'lachclubs' die deze Dag extra evenementen organiseren. Die bestaan uit mensen die bij elkaar komen om keihard te lachen. Niet door moppen te tappen, maar gewoon, uit het niets. Lachen is namelijk aanstekelijk, en na afloop van zo'n sessie voelen deze vrolijke vrienden zich vaak opperbest.

Informatie is onder andere te vinden op www.worldlaughterday.com.

Wilt u vaker Dagen zoals de Dag van de Lach ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Lach!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Zonnebril
27 juni
Nu de zomer weer begonnen is en wereld door klimaatverandering stukken warmer wordt is er één wondermiddel dat ons beschermd tegen onze ster: de zonnebril.

Internationale Suit-Up Dag
13 oktober
Natuurlijk geldt hier op de FijneDagVan-redactie een strenge dress-code. Iedereen moet in driedelig maatpak op de werkvloer verschijnen. En zeker op 13 oktober!

Wereld Vriendelijkheidsdag
13 november
Wereld Kindness Day is een Dag om goede daden in de gemeenschap te benadrukken, gericht op de positieve kracht en de rode draad van vriendelijkheid die ons bindt.

7
mei

7 mei

Eerdere edities:
In 2022: 1 mei
In 2021: 2 mei
In 2020: 3 mei
Deze site gebruikt Cookies.