17 februari

Doe Vriendelijk-Dag

17 februari - 66 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Doe Vriendelijk-Dag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In het Engels klinkt zoiets altijd beter. The Random Acts of Kindness Day is een vrolijke Dag die wordt gevierd om eens willekeurig vriendelijk te zijn. De Dag is vanuit Amerika hier in Nederland over komen waaien. Dessalniettemin is het, volgens deze site van oorsprong door een Nieuw-Zeelander bedacht. Indertijd bestond er in Nederland al een landelijke Doe Vriendelijk-Dag (op 1 september), maar door de jaren heen is deze Nieuw-Zeelandse Dag steeds internationaler geworden tot die ook in Nederland op 17 februari werd gevierd.

Wel duidelijk is wat we deze Dag moeten doen. Wees een keer extra aardig voor uw medemens! Wij houden wel van dergelijke Dagen. Of ze nou werken of niet, het is in ieder geval lekker ludiek en geeft een vrolijk tintje aan een verder saaie februaridag. Hoe dan ook, zijn er tal van voorbeelden te bedenken om deze Dag succesvol te maken: groet de buurman, sta op voor iemand in de tram of bus, help iemand oversteken, koop een bloemetje voor je moeder, of trakteer op taart. Alles is deze Dag mogelijk, als het maar goed bedoeld is.

Kijk verder ook eens op Wikipedia voor meer informatie over deze Dag.

Wilt u vaker een Dag als de Doe Vriendelijk-Dag ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.

Wens iemand een Fijne Doe Vriendelijk-Dag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van Rare Loopjes
7 januari
In januari is het nog niet zo druk qua themadagen. Daarom is een geinig initiatief af en toe wel eens nodig. Op $datum bestaat zo'n initiatief. Het is dan namelijk de Internationale Dag van Rare Loopjes (The International Day of Silly Walks).

Dag van de Goede Daad
14 april
Heerlijk, zulke Dagen. De Dag van de Goede Daad. Omdat we gewoon af en toe elkaar moeten helpen. Oude vrouwen de weg over helpen steken, een gevonden portemonnee naar het politiebureau brengen, of uw buurmans auto wassen.

Dag van het Sprookje
7 juli
De Dag van het Sprookje is een initiatief van de Efteling dat in 2007 werd gehouden op 7 juli. Een logische datum, want 07-07-'07. Het (magische) nummer 7 is symbolisch, en komt in veel populaire sprookjes voor - 7-mijlslaarzen, 7 dwergen, 7 geitjes.

17
februari

17 feb

Deze site gebruikt Cookies.