17 februari

Doe Vriendelijk Dag

17 februari - gisteren elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Doe Vriendelijk Dag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In het Engels klinkt zoiets altijd beter. The Random Acts of Kindness Day is een willekeurige Dag die wordt gevierd om eens willekeurig vriendelijk te zijn. De Dag is vanuit Amerika hier in Nederland over komen waaien. Dessalniettemin is het, volgens deze site van oorsprong door een Nieuw-Zeelander bedacht. Hier bestond de Nationale Doe Vriendelijk Dag immers al (op 1 september). In de rest van de wereld wordt de Internationale Doe Vriendelijk Dag gevierd op 17 februari. Waarom dat is, hebben wij niet kunnen achterhalen...

Wel duidelijk is wat we deze Dag moeten doen. Wees een keer extra aardig voor uw medemens! Wij houden wel van dergelijke Dagen, ze lijken echt te werken (hoewel sommigen dat betwijfelen). Hoe dan ook, zijn er tal van voorbeelden te bedenken om deze Dag succesvol te maken: Groet de buurman, sta op voor iemand in de tram of bus, help iemand oversteken, koop een bloemetje voor je moeder, of trakteer op taart. Alles is deze Dag mogelijk, als het maar goed bedoeld is.


Wens iemand een Fijne Doe Vriendelijk Dag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Circus
18 april
Aah, het circus. Een prachtig staaltje cultureel vermaak waarbij jong en oud lachen om de clowns en huiveren om de trapeze. Er is geen beter dagje uit dan het circus, en er is geen romantischer beroep dan het rondreizende circus.

Oudejaarsavond
31 december
Oké, het is dan wel geen officiële feestdag, maar oudejaarsavond wordt door iedereen gevierd. En daar gaat het ons om. Gezellig met vrienden en familie, oliebollen en appelbeignets, aftellen tot het nieuwe jaar ons tegemoet komt.

Wereld Hoela-Hoep Dag
3 oktober
Ja, u leest dit goed, en het is nog serieus ook. De alombekende Hoela-Hoep heeft een Dag. En wel een werelddag die overal wordt gevierd. En waarom ook niet?

Deze site gebruikt Cookies.