17 februari

Doe Vriendelijk Dag

17 februari - 43 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Doe Vriendelijk Dag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In het Engels klinkt zoiets altijd beter. The Random Acts of Kindness Day is een willekeurige Dag die wordt gevierd om eens willekeurig vriendelijk te zijn. De Dag is vanuit Amerika hier in Nederland over komen waaien. Dessalniettemin is het, volgens deze site van oorsprong door een Nieuw-Zeelander bedacht. Hier bestond de Nationale Doe Vriendelijk Dag immers al (op 1 september). In de rest van de wereld wordt de Internationale Doe Vriendelijk Dag gevierd op 17 februari. Waarom dat is, hebben wij niet kunnen achterhalen...

Wel duidelijk is wat we deze Dag moeten doen. Wees een keer extra aardig voor uw medemens! Wij houden wel van dergelijke Dagen, ze lijken echt te werken (hoewel sommigen dat betwijfelen). Hoe dan ook, zijn er tal van voorbeelden te bedenken om deze Dag succesvol te maken: Groet de buurman, sta op voor iemand in de tram of bus, help iemand oversteken, koop een bloemetje voor je moeder, of trakteer op taart. Alles is deze Dag mogelijk, als het maar goed bedoeld is.


Wens iemand een Fijne Doe Vriendelijk Dag!
Verwante Dagen

Wereld Zombiedag
8 oktober
Zombies! Aaaaargh! De levende doden zijn natuurlijk een werk van fictie, hoeven we dus eigenlijk niet bang voor te zijn. Al blijft het wel interessant om na te denken over

Sint Pannekoek
29 november
Ook Fijnedagvan.nl kan er niet meer aan ontsnappen. Deze ludieke uit de hand gelopen stripgrap van Jan, Jans en de Kinderen is een officiële Dag van. Zelfs het AD, NOS en NU.

Dag van de Animator
30 juli
Je zult maar met je kroost op een camping staan. Dan kun je maar beter hopen dat ze veel lezen of zichzelf op een andere manier kunnen vermaken, want wat moeten ze anders?

17
februari

17 feb

Deze site gebruikt Cookies.