17 februari

Doe Vriendelijk-Dag

17 februari - 40 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 februari 12:45

Doe Vriendelijk-Dag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In het Engels klinkt zoiets altijd beter. The Random Acts of Kindness Day is een vrolijke Dag die wordt gevierd om eens willekeurig vriendelijk te zijn. De Dag is vanuit Amerika hier in Nederland over komen waaien. Dessalniettemin is het, volgens deze site van oorsprong door een Nieuw-Zeelander bedacht. Indertijd bestond er in Nederland al een landelijke Doe Vriendelijk-Dag (op 1 september), maar door de jaren heen is deze Nieuw-Zeelandse Dag steeds internationaler geworden tot die ook in Nederland op 17 februari werd gevierd.

Wel duidelijk is wat we deze Dag moeten doen. Wees een keer extra aardig voor uw medemens! Wij houden wel van dergelijke Dagen. Of ze nou werken of niet, het is in ieder geval lekker ludiek en geeft een vrolijk tintje aan een verder saaie februaridag. Hoe dan ook, zijn er tal van voorbeelden te bedenken om deze Dag succesvol te maken: groet de buurman, sta op voor iemand in de tram of bus, help iemand oversteken, koop een bloemetje voor je moeder, of trakteer op taart. Alles is deze Dag mogelijk, als het maar goed bedoeld is.

Kijk verder ook eens op Wikipedia voor meer informatie over deze Dag.

Wilt u vaker een Dag als de Doe Vriendelijk-Dag ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.

Wens iemand een Fijne Doe Vriendelijk-Dag!
Verwante Dagen

Internationale Wreedheidsdag
10 maart
De International Day of Awesomeness is een vrolijk plan om een dagje over the top stoer te doen. Draag je coolste zonnebril of doe je allervetste moves, alles kan op de Dag, als het maar wreed is.

Kapladag
4 november
Kapla is voor de een bekend, nostalgisch speelgoed, maar menig lezer zal er nog nooit van hebben gehoord. Geen zorg, wij zijn er om u op weg te helpen én u te vertellen dat er een hele Dag voor in het leven is geroepen.

Internationale Dag van het Bordspel
3 juni
Een bordspel heeft soms een wat suf imago, maar naast Mens-Erger-Je-Niet en Ganzenborden zijn er duizenden spellen die garant staan voor een avond plezier.

17
februari

17 feb

Deze site gebruikt Cookies.