De mus is het razendsnelle, kleine vogeltje dat in Nederland veelvuldig voorkomt. Wat zeggen we, wereldwijd is het een van de populairste vogeltjes, en dat verdient zeker een eigen Dag. World Sparrow Day draait om de wel 49 soorten mussen die er wereldwijd bestaan in de familie van de familie Passeridae, waarvan de huismus de bekendste en meestvoorkomende is.
Er is een mussenstichting en een mussenstartpagina, die allemaal draaien om de vogel. Dit soort instanties en organisaties kijkt naar de status van de mus die, net als zoveel dieren, wordt bedreigd door klimaatverandering en stikstofproblematiek. Mensen die werken met deze vogels kunnen op deze Dag samenkomen, netwerken, en ideeën op doen. Verwacht naast deze professionele samenkomsten ook rapporten in de media over hoe het gaat met de mus, en uw lokale natuurvereniging kan ook rondleidingen verzorgen of voorlichtingen geven.
Over de herkomst van de Dag kunt u hier alles lezen. Verder is er een pagina op wikipedia. En is dit een leuke mussenblog.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Mus!
Om de aandacht te vestigen op het belang van bestuivers, de bedreigingen waarmee zij worden geconfronteerd en hun bijdrage aan duurzame ontwikkeling, heeft de VN $datum uitgeroepen tot Wereld Bijendag.
De nobele schildpad. Edel dier, doorgaans gevonden in natte gebieden. Het zijn de oudste dieren ter wereld, maar misschien wel niet zo lang meer. Schildpadden zijn namelijk een bedreigde diersoort, en dat moeten we natuurlijk niet willen.
We vinden tapirs maar rare beesten. Misschien omdat je ze niet eens hebt, hier in Nederland. We zijn ze niet gewend. Dat kan, want de tapir komt slechts voor in Centraal- en Zuid-Amerika, en in Zuidoost-Azie.